Lenka Fedorová Krimi Správy

Verejné osvetlenie v Košiciach niekomu asi prekáža: DPMK dáva trestné oznámenie!

Dopravný podnik mesta Košice (DPMK) hlási problémy. K úmyselnému poškodeniu rozvodov verejného osvetlenia malo dôjsť vo viacerých mestských častiach.

Ilustračný obrázok k článku Verejné osvetlenie v Košiciach niekomu asi prekáža: DPMK dáva trestné oznámenie!
Zdroj: TASR

Dopravný podnik mesta Košice (DPMK) zaznamenal v uplynulých dňoch úmyselné poškodenie rozvodov verejného osvetlenia. Košičanov tak vyzýva k nahlasovaniu akéhokoľvek neštandardného správania v tejto súvislosti.

Ako pre Košice24 uviedla hovorkyňa DPMK Michaela Karaffová, podnik má podozrenie na nedovolené zásahy do rozvádzačov verejného osvetlenia, v tejto súvislosti podali trestné oznámenie na neznámeho páchateľa.

Podľa jej slov ide o zásahy do rozvádzačov v mestských častiach sídlisko Nad jazerom, Dargovských hrdinov, Ťahanovce a v MČ Košice – Západ, Košice – Juh a Košice – Sever.

DPMK preto vyzýva, aby Košičania nahlásili akéhokoľvek neštandardné správanie osôb alebo činnosti, ktoré v súvislosti s verejným osvetlením spozorujú. Dôležitý je však presný popis poruchy, jej lokalizácia a kontaktné údaje (telefónne číslo, mailovú adresu), na ktorých by mohli nahlasovateľa v prípade akýchkoľvek nejasností zastihnúť

„Oznámiť ich môžu buď na dispečing DPMK, alebo priamo Policajnému zboru,“ uviedla hovorkyňa dopravného podniku Michaela Karaffová.

DPMK zabezpečuje od augusta pre mesto správu a údržbu verejného osvetlenia, a to až do skončenia verejnej súťaže na koncesiu na poskytovanie služieb verejného osvetlenia. Poruchy na verejnom osvetlení môžu obyvatelia mesta nahlasovať 24 hodín denne na telefónnom čísle +421556407345 alebo písomne na emailovej adrese verejneosvetlenie@dpmk.sk.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM