Alexandra Kolínská Krimi

Viacerí Košičania prišli o svoje mobily: Zjavil sa pred nimi Peter (32) a po tejto finte ich už nevideli!

Traja Košičania doplatili na svoju dôverčivosť a prišli o mobily. Podľa polície sa o to postaral Peter (32), ktorý si požičiaval telefóny pod rôznymi zámienkami, no v nestráženú chvíľu sa vyparil.

Ilustračný obrázok k článku Viacerí Košičania prišli o svoje mobily: Zjavil sa pred nimi Peter (32) a po tejto finte ich už nevideli!
Zdroj: TASR

Muži zákona obvinili mladého Košičana Petra (32) z prečinu krádeže. „Pod rôznymi zámienkami si požičiaval mobilné telefóny od ľudí s tým, že si potrebuje zavolať. Naposledy tak urobil v uplynulý utorok v jednej z košických kaviarní v centre mesta. Od 28-ročného Košičana si zapožičal mobilný telefón s tým, že potrebuje zatelefonovať matke. Následne využil nepozornosť poškodeného a bez jeho súhlasu s telefónom odišiel preč. Spôsobil mu škodu za 100 eur,“ uviedol krajský policajný hovorca Alexander Szabó.

Podľa polície dopadli podobne aj ďalší dvaja Košičania, od ktorých si Peter obdobne požičal mobilné telefóny ešte v decembri 2014 a odišiel s nimi preč. „Spôsobil im škodu spolu za takmer 300 eur. Obvinený muž nekradol prvýkrát, v predchádzajúcich dvanástich mesiacoch bol za obdobný čin postihnutý okresným úradom a v predchádzajúcich dvadsiatich štyroch mesiacoch bol pre krádež odsúdený okresným súdom,“ povedal Szabó.

Ako ďalej hovorca uvádza, na svedomí má aj krádež Lego stavebnice z predajne. „Začiatkom decembra 2014 v predajni v centre Košíc si od zamestnancov vypýtal stavebnicu Lego s tým, že ju pôjde ukázať deťom vonku na parkovisko. Následne využil ich nepozornosť a bez ich súhlasu odišiel z predajne so stavebnicou bez zaplatenia. Krádežou spôsobil škodu za viac ako 200 eur,“ dodal Szabó.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM