Alexandra Kolínská Kultúra

Vianoce v centre Košíc: Stromček, ľadové sochy aj 3D rybičky vo fontáne

Obyvatelia metropoly východného Slovenska, aj návštevníci Košíc, sa môžu tešiť na ďalšie Rozprávkové Vianoce spojené s Vianočnými trhmi.

Ilustračný obrázok k článku Vianoce v centre Košíc: Stromček, ľadové sochy aj 3D rybičky vo fontáne
Zdroj: TASR

Ako dnes novinárov informoval primátor Košíc Richard Raši, podujatie sa uskutoční 5.-23. decembra, pričom prvá akcia sa pripravuje už na prvú adventnú nedeľu 30. novembra. „Ako každý rok, aj teraz máme pripravených niekoľko noviniek. V prvom rade sa rozšíri vianočná výzdoba o 13 nových prvkov, pribudnú aj 3D rybičky v Spievajúcej fontáne,“ povedal Raši.

Dodal, že 5. decembra, keď sa slávnostne rozsvieti 19-metrový vianočný stromček, zároveň sa rozsvieti aj Dóm sv. Alžbety v sviatočnom šate. „Počas Rozprávkových Vianoc sa predstaví viac ako 1300 účinkujúcich, po roku opäť ožije Cencúľovo za Immaculatou a chýbať nebudú ani ľadové sochy v priestore pri fontáne,“ doplnil. Dolná brána bude vyhradená pre predstavenia duchovného rozmeru, pričom tam vyrastie aj nadrozmerný betlehem.

Neodmysliteľnou súčasťou tohto obdobia sú aj obľúbené Vianočné trhy. Denne od 09:00 h do 22:00 h bude k dispozícii 54 stánkov ponúkajúcich punč, medovinu, tradičné špeciality, ale aj výrobky ľudových remeselníkov. Pripravený je už tradične aj predaj primátorského punču, výťažok ktorého bude rozdelený medzi Úniu nevidiacich a slabozrakých Slovenska a Spoločnosť priateľov detí z detských domovov Úsmev ako dar. Výťažok z predaja primátorského punču vlani bol takmer 20 000 eur. Vyvrcholením bude už tradične Silvester na Hlavnej ulici a spoločné privítanie Nového roka.

Tradičný vianočný stromček na Hlavnej je už postavený. Viac o vysokom smreku sa dočítate TU.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM