Lenka Fedorová Kultúra Správy

Vianočný benefičný koncert na Terase: Výťažok poputuje do Užhorodu, pozrite program

Vianoce sú istotne najkrajšími sviatkami roka. Ich výnimočnosť a slávnostný ráz dopĺňa aj hudba, bez ktorej si tieto dni nevedno predstaviť.

Ilustračný obrázok k článku Vianočný benefičný koncert na Terase: Výťažok poputuje do Užhorodu, pozrite program
Zdroj: YouTube.com

Kapela K:MUSIC zahrá v tomto roku na benefičnom koncerte okrem tradičných slovenských kolied v originálnych úpravách aj menej známe vianočné piesne. Kontext programu doplnia divadelné scény inšpirované rozprávkou O dvanástich Mesiačikoch.

Môžeme sa tešiť na skutočnú Marušku, na jej sestru a macochu, ale aj na detských hercov, tanečníkov a ďalších umelcov. Špeciálne pozvanie tento rok prijal aj známy slovenský spevák Tomáš Buranovský, predstaví sa aj speváčka Veronika Haluzová. Celkový dojem doplnia vizuálne efekty a mnohé iné vianočné prekvapenia.

Finančný výťažok bude určený na pomoc rodinám v Užhorode a v okolí, ktoré sú postihnuté vojnovým konfliktom na Ukrajine.

„Vianočný koncert je pre nás každým rokom väčšou výzvou. Vždy sa snažíme prísť s niečím novým. Koncert pripravujeme minimálne tri mesiace vopred. Nie je to vždy jednoduché, ale som si istá, že to má veľký zmysel. Nezištná práca je v dnešnej dobe výnimočná, a práve tá nás zvyčajne najviac obohacuje. Preto som vďačná všetkým členom tímu za ich ochotu a zápal pre toto krásne dielo,“ uviedla líderka kapely Evka Kovalčíková.

Vianočný koncert sa uskutoční 30. decembra 2017 o 18:00 v Spoločenskom Pavilóne v Košiciach.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM