Správy

Video z nehody Rezešovej sa dostalo na verejnosť: Jej BMW uháňa diaľnicou, potom vidno žiaru!

Na verejnosť sa dostalo video, ktoré zachytáva nehodu na maďarskej diaľnici M3, pri ktorej zomreli štyria ľudia. Prominentnej Košičanke súd vymeral nepodmienečný trest vo výške šiestich rokov, odpykáva si ho v domácom väzení.

Ilustračný obrázok k článku Video z nehody Rezešovej sa dostalo na verejnosť: Jej BMW uháňa diaľnicou, potom vidno žiaru!
Zdroj: Webnoviny.sk

Portál hir24.hu zverejnil video, ktoré zachytáva tragickú nehodu na diaľnici M3, pri ktorej vlani v auguste zahynuli štyria ľudia. Video je dôkazným materiálom zo súdu a zachytáva jazdu Evy Varholíkovej-Rezešovej, ktorá na svojom BMW uháňa maďarskou diaľnicou. V diaľke je následne vidieť žiaru po zrážke oboch áut. O asi tri minúty neskôr prichádza na miesto nehody vodič kamiónu. Ten vypovedal na súde ako svedok, moment zrážky však nevidel, pretože Fiat už bol v plameňoch.

Trest vo výške šiestich rokov…

Prominentnú Košičanku v piatok maďarský súd uznal vinnou za spôsobenie tragickej nehody a vymeral jej nepodmienečný trest vo výške šiestich rokov. Slovenka si ho odpykáva v domácom väzení. Informácie o rozsudku priniesol portál Nového Času.

Maďarský súd zároveň Rezešovej odobral na dva roky vodičský preukaz. Rozhodol však, že nie je vinná v druhej obžalobe z ohrozovania motorového vozidla. Odsúdenej sa do výkonu trestu počíta aj doba, ktorú si odsedela vo vyšetrovacej väzbe. Keďže Varholíková pobudla vo väzenskom prostredí viac ako rok, v domácom väzení si odpyká dve tretiny z trestu. Platí to aj pre zadržaný vodičský preukaz.

Odvolanie proti rozsudku z oboch strán

Prokurátor sa dožadoval vyššieho trestu, obžalovanej advokát sa však odvolal. Žiadal, aby si zvyšok trestu odsedela v domácom väzení. Súd s odvolaním súhlasil a Varholíkovej-Rezešovej vyhovel. Tá dostane náramok a dvakrát denne ju skontrolujú policajti, pričom domáce väzenie môže opustiť iba s dovolením súdu.

Proti tomuto rozhodnutiu sa prokurátor odvolal. „Keby išla Rezešová rýchlosťou 130 km/hod, neboli by také tragické následky. Ľudia by nezomreli a dokonca by ani auto nezačalo horieť“, povedala sudkyňa.

Varholíkovej namerali po nehode 1,5 promile alkoholu v dychu, v aute našli aj fľašu vodky a na svojom BMW išla podľa znalca pred nehodou rýchlosťou okolo 175 km/h.

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM