Lenka Fedorová Kultúra

Víkend sa blíži: Kde v Košiciach vyraziť za oddychom?

Aj ďalší septembrový víkend bude bohatý na akcie, stačí si vybrať. Prinášame prehľad zaujímavých víkendových podujatí v Košiciach.

Ilustračný obrázok k článku Víkend sa blíži: Kde v Košiciach vyraziť za oddychom?
Zdroj: TASR

PLÁVAJÚ CELÉ KOŠICE 2017

23. septembra 2017, 10:00 – 18:00, Mestská krytá plaváreň 23. september bude patriť všetkým Košičanom, ktorí milujú plávanie. Tešiť sa môžete aj na sprievodné podujatia, a to potápanie s potápacím prístrojom za asistencie certifikovaného potápača, 3 generačnú štafetu a vodný aerobik.

CASSOVIA RESCUE CUP 2017

30. septembra 2017, Akcie v Košiciach

Kynologický záchranný zbor Slovenskej republiky v spolupráci s Univerzitou veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach pozýva na 4.ročník preteku Cassovia Rescue Cup 2017. Pretek bude posudzovať rozhodca Alois Russegger z Rakúska.

BIELA NOC

30. septembra, Košice

Biela noc je festivalom moderného umenia, ktoré je vsadené priamo do ulíc metropoly východu. Aj v tomto roku sa naň môžeme tešiť v závere septembra.

DEDIČSTVO KAROLA VEĽKÉHO

Do 8. októbra 2017 o 09:00 – 17:00, Východoslovenské múzeum v Košiciach

Výstava Dedičstvo Karola Veľkého nadväzuje na projekt Kolísky európskej kultúry, ktorý bol udelený v rámci programu Kultúra 2007–2013. Výstavná koncepcia spracovaná počas projektu bola prezentovaná na troch veľkých výstavách v belgickom Ename, Prahe a Bratislave, tiež na niekoľkých menších v Ravenne, Montmajour a v Ľubľani.

PREHLIADKA NEZÁVISLÝCH FILMOV + KINOKABARET

21. – 24. septembra 2017 o 16:00, Tabačka KulturFabrik

Koncept KinoKabaretu vychádza z hnutia „Kino“, ktoré v roku 1999 založil v Quebecu, Kanade Christian Laurence s priateľmi. Podnecuje tvorbu krátkych filmov s malým, či žiadnym rozpočtom, malým štábom a v duchu nesúťaživej spolupráce. Vstup voľný.

Foto: Ilustračné

Zdroj: kamdomesta.sk/ko­sice

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM