Lenka Fedorová Kultúra

Víkend v znamení akcií: Čo ponúkajú košické ulice a sály?

Ak máte pred sebou voľný víkend a neviete, ako ho môžete stráviť, tak vám poradíme. Mesto ponúka množstvo všakovakých podujatí, z ktorých si bude s našim prehľadom jednoduché vybrať.

Ilustračný obrázok k článku Víkend v znamení akcií: Čo ponúkajú košické ulice a sály?
Zdroj: TASR

ART FILM FEST

16. jún 2016, Košice, Amfiteáter

Art Film Fest ponúka rozsiahly priestor pre prezentáciu diel najnovšej svetovej kinematografie, ale aj významných titulov filmovej histórie a v neposlednom rade kvalitatívny výber snímok slovenského audiovizuálneho prostredia. Dlhoočakávaný festival je konečne tu a len Košičania môžu uvidieť tie najlepšie filmy z festivalu v Cannes.

IMAGINÁCIE

16. – 18. jún 2016, Košice

Imaginácie v Košiciach sú často označované aj za slovenský Cirque du Solei. Fascinujúce divadlo je pastvou pre oči. Ide o jedinečné multižánrové predstavenie v plenéri, plné emócii a krásnych obrazov, s prvkami „nového cirkusu“.

BRAVE KIDS

17. jún 2016, Košice, Dom kreativity Haliganda

Na detskom festivale sa na dva týždne stretnú deti z Izraela, Iránu, Talianska a Poľska. Pre deti predstavuje veľký zážitok a nádherné spomienky, ktoré sa s nimi ponesú možno aj celý život.

DEVAKANT Koncert

17. jún 2016 0 20:00, Košice, Hotel Roca

Svetoznámy skladateľ, spevák so zamatovým hlasom, ako aj hráč na indickú a bambusovú flautu Devakant prichádza so svojou tvorbou do Košíc. Jeho tvorba nie je len obyčajnou hudbou, ale vystihuje ju aj charizma, ktorou je známy na celom svete.

SPRIEVODNÝ PROGRAM ART FILM FEST 2016: HAXLLY ORCHESTRA (SK)

17. jún 2016 o 21:00, Košice, Tabačka KulturFabrik

Trio Haxlly Orchestra zo severovýchodu pôsobí na slovenskej scéne už niekoľko rokov. Vo svojej tvorbe sa venuje rock&rolu, ktorý je do istej miery inšpirovaný tajomnými melódiami americkej surfrockabily scény minulých rokov.

VÝSTAVA ZÁVEREČNÝCH PRÁC ŠTUDENTOV FAKULTY UMENÍ TUKE

17. jún 2016 Košice, Východoslovenská galéria

Nenechajte si ujsť unikátnu výstavu absolventských prác študentov fakulty umení Technickej univerzity v Košiciach. Pre študentov je odovzdanie záverečnej práce veľkým aktom, keď po nekonečných prebdených nociach môžu konečne držať svoje dielo v rukách.

TRH V TABAČKE

18. jún 2016 o 11:00, Tabačka KulturFabrik

Cieľom TRHu v Tabačke je predstaviť Vám úsilie lokálnych farmárov, dizajnérov, remeselníkov a malých predajcov, ktorí využívajú prírodné suroviny, lokálne zdroje

CELODENNÝ SPLAV HORNÁDU

19. jún 2016 o 10:00, Košice

Celodenný splav Hornádu je vhodný nielen pre tých, čo už niečo za sebou majú, ale aj pre úplných začiatočníkov. Čaká vás požičanie lode a výstroje, inštruktor pre skupinu a doprava lodí na začiatok.

POPOLUŠKA

19. jún 2016 o 16:00, Bábkové divadlo v Košiciach

Príbeh o legendárnej Popoluške sa vracia a prinesie divákom jedinečný zážitok. Operný skladateľ Gioacchino Rossini skomponoval rovnomennú operu podľa Perraultovej rozprávky Cendrillon.

BEER GRILL CHILL

19. júna 2016 o 17:00, Tabačka KulturFabrik

Príďte si vychutnať nedeľný chillout v príjemnej atmosfére dvora a v sprievode živých koncertov, djs a špeciálneho burger menu z Bistra Tabačka. Okrem toho na Vás čakajú grily, kde si môžete prísť s priateľmi ugrilovať aj vlastné jedlá a užiť si atmosféru blížiaceho sa leta.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM