Michal Lendel Správy

Virtuálny sprievodca už aj u nás: Košické pýchy sa dajú spoznať za 3 hodiny s novou aplikáciou!

Návštevníci Košíc budú môcť po novom spoznávať naše mesto pomocou nových technológií. Umožní im to aplikácia Pocket Guide, ktorá zatiaľ funguje iba v anglickom jazyku, no v prípade úspechu bude obohatená aj o slovenskú a nemeckú verziu.

Ilustračný obrázok k článku Virtuálny sprievodca už aj u nás: Košické pýchy sa dajú spoznať za 3 hodiny s novou aplikáciou!
Zdroj: Webnoviny.sk

Ako Košice 24 informoval PR manažér organizácie Košice – Turizmus Dominik Plavka, Pocket Guide je svetovo uznávaná audiovizuálna aplikácia určená pre všetky smartfóny a mobilné zariadenia, založená na pripojení do siete GPS bez potreby pripájania na internetovú sieť. V roku 2013 sa Pocket Guide stal najpredávanejším virtuálnym sprievodcom spomedzi aplikácií určených turistom.

„Jeho hlavnou funkciou je sprevádzať návštevníka prostredníctvom hlasového výstupu. Táto služba je zavedená vo viac než 115 mestách na 5 kontinentoch a používa ju široké spektrum turistov, business cestujúcich aj miestnych obyvateľov,“ uviedol Plavka.

Košice sa tak zaradili k svetovým destináciám ako New York, či Tokio, ktoré boli zmapované touto aplikáciou. Metropola slovenského východu ponúkne turistom trasu, ktorá predstavuje najznámejšie pamätihodnosti Košíc, ako aj najväčšie investičné projekty Európskeho hlavného mesta kultúry – Košice 2013.

„V aplikácii sú zahrnuté pamiatky a zrekonštruované kultúrne inštitúcie ako Dóm sv. Alžbety, Pamätná izba Sándora Máraiho, Kasárne/Kulturpark alebo Kunsthalle. Kompletný počet zastávok v rámci trasy je 16,“ povedal manažér, ktorý dodal, že celú trasu je možné absolvovať približne za 3 hodiny.

Foto Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM