Barbara Dallosová Krimi

Vlámačka do trezoru košickej pošty: Páchateľ si odniesol značnú sumu!

Tomu sa hovorí poriadny lup. Podľa informácií od polície muži zákona pátrajú hneď po dvoch páchateľoch, každý z nich si vybral inú poštu, ani jeden z nich vraj neobišiel na prázdno.

Ilustračný obrázok k článku Vlámačka do trezoru košickej pošty: Páchateľ si odniesol značnú sumu!
Zdroj: TASR

Poriadny lup

Ako informovala krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová, v pondelok (19.10.) vo večerných hodinách sa doposiaľ neznámy páchateľ sa vlámal do jednej z pobočiek pošty v Košiciach.

Ten podľa slov hovorkyne následne z trezoru odcudzil finančnú hotovosť vo výške viac ako 55 tisíc eur.

,,V tejto súvislosti vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície OR PZ v Košiciach začal trestné stíhanie pre zločin krádeže a v súčasnosti vykonáva potrebné vyšetrovacie úkony pre náležité objasnenie prípadu," dodala k incidentu Mésarová.

O pár hodín na to…

Ako pokračovala, len o pár hodín neskôr sa stala terčom lúpeže ďalšia pobočka pošty v okrese. ,,K druhej krádeží peňazí došlo v noci z pondelka na utorok (19–20.10) v okrese Košice okolie. Doposiaľ neznámy páchateľ sa vlámal do objektu pošty, kde vypáčil pokladňu, z ktorej odcudzil finančnú hotovosť 170 eur," priblížila hovorkyňa.

Poškodením zariadenia však podľa polície vznikla banskobystrickej spoločnosti škoda niekoľkonásobne vyššia, než odcudzená suma, a to až vo výške 3 200 eur. ,,Policajti OO PZ Jasov udalosť vyšetrujú ako prečin krádeže v súbehu s prečinom poškodzovania cudzej veci," uzavrela hovorkyňa s tým, že v oboch prípadoch polícia po páchateľoch intenzívne pátra.

Foto: ilustračné

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM