Alexandra Kolínská Krimi

Vlámačky s krádežami nafty v okolí Košíc: Policajti obvinili troch kumpánov

Trojica si chcel zrejme privyrobiť predajom nafty. Podľa mužov zákona vytiahli naftu nielen z nákladných áut, dokonca aj z traktora a autobusu. Najviac ma na rováši Marek (24).

Ilustračný obrázok k článku Vlámačky s krádežami nafty v okolí Košíc: Policajti obvinili troch kumpánov
Zdroj: Webnoviny.sk

Policajti v Košice-okolie vypátrali a následne z prečinu krádeže obvinili viacero osôb. Obvinený Marek (24) z okresu Košice-okolie si podľa polície privyrábal tankovaním. „Koncom marca tohto roku v nočných hodinách sa vlámal do garáže v areáli miestnej firmy v obci Nižný Lánec. Následne zo zaparkovaného traktora, nákladného motorového vozidla a univerzálneho nakladača vytiahol motorovú naftu v celkovom množstve 85 litrov. Krádežou spôsobil škodu za viac ako 80 eur a poškodením škodu za 15 eur,“ povedal krajský policajný hovorca Alexander Szabó. Prípad objasnili policajti z Košice-okolie a dokumentujú ho v Moldave nad Bodvou.

„Obvinený Marek sa koncom augusta dopustil aj ďalšej krádeže. Spoločne s ďalšími dvoma obvinenými Dušanom (36) a Marekom (37) z okresu Košice-okolie sa vlámali do priestorov skladu Obecného úradu obce Buzica (okres Košice-okolie). Odcudzili 60 litrov motorovej nafty, 30 litrov benzínu, sedem prázdnych 20 litrových plastových bandasiek, štyri prázdne plechové kanistre a plechový vozík. Následne sa vlámali aj do vedľajšieho skladu a z autobusu zn. Karosa po vypáčení veka z palivovej nádrže odcudzili 110 litrov motorovej nafty,“ informuje o druhom prípade Szabó. Obecnému úradu spôsobili škodu za takmer 400 eur. V prípade dokázania viny im hrozí až dvojročné väzenie.

Foto: ilustračné

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM