Ľubomíra Karmanová Krimi Krimi

Vodič (52) na Šafárikovej zrazil chodca (67) na priechode a ušiel: Policajti sa činili, zistili ale ešte niečo horšie

Vodič s vozidlom cúval cez priechod pre chodcov na chodník. Podľa policajnej správy zrazil chodca a z miesta ušiel. Muži zákona ho onedlho vypátrali, no zistili ešte čosi viac...

Ilustračný obrázok k článku Vodič (52) na Šafárikovej zrazil chodca (67) na priechode a ušiel: Policajti sa činili, zistili ale ešte niečo horšie
Zdroj: TASR

Podľa policajnej správy, viedol 52-ročný vodič z Košíc osobné motorové vozidlo zn. Fiat Punto po Šafárikovej triede v Košiciach, pričom s vozidlom začal cúvať cez priechod pre chodcov na chodník. „V tom čase tam stál chodec (67), ktorý chcel prejsť cez cestu po priechode pre chodcov,“ informuje krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

„Cúvajúce vozidlo zadnou časťou chodca zachytilo, pričom po zrážke utrpel ťažké zranenia s predpokladanou dobou liečenia viac ako 42 dní. Po náraze vodič s vozidlom na mieste nehody nezotrval a pokračoval v jazde ďalej,“ uviedla Mésarová.

Ako dodala, netrvalo dlho a policajná hliadka vodiča vypátrala a následne podrobila dychovej skúške s pozitívnym výsledkom. „Vodičovi bola nameraná hodnota 0,25 mg/l alkoholu v dychu a pri opakovanej dychovej skúške 0,27 mg/l, čím porušil povinnosti vodiča tým, že viedol vozidlo po požití alkoholu v takom čase, keď sa alkohol nachádzal v organizme vodiča a zároveň je dôvodne podozrivý z nesprávneho otáčania a cúvania, nebezpečného cúvania podľa zákona o cestnej premávke,“ doplnila hovorkyňa.

Dopravnú nehodu podľa jej ďalších slov vyšetrujú policajti oddelenia dopravných nehôd ODI OR PZ v Košiciach.

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM