Zuzana Ročeňová Krimi

Vodiči aj chodci, dajte bacha: Na cestách v celom kraji prebieha osobitná kontrola!

Policajti sa dnes na cestách Košického kraja zamerajú na motorových aj nemotorových účastníkov cestnej premávky. Sústredia sa najmä na vodičov a tých účastníkov cestnej premávky, ktorí arogantným spôsobom porušujú pravidlá.

Ilustračný obrázok k článku Vodiči aj chodci, dajte bacha: Na cestách v celom kraji prebieha osobitná kontrola!
Foto: Zuzana Jakubičková

Riaditeľ Krajského riaditeľstva PZ v Košiciach na dnes vyhlásil osobitnú kontrolu na celom území Košického kraja. Hlavným cieľom je pozitívne ovplyvniť bezpečnosť a plynulosť na cestách, najmä zabrániť ďalším stratám na ľudských životoch a celkovo znížiť počet dopravných nehôd.

Ako uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Košiciach J. Mésarová : ,,Počas kontroly sa policajti dopravnej, poriadkovej i železničnej polície zamerajú najmä na dodržiavanie rýchlosti jazdy vodičmi vozidiel a dodržiavanie základných povinností vodičov motorových vozidiel. Kontrolovať budú aj dodržiavanie pravidiel cestnej premávky jej nemotorovými účastníkmi s osobitným dôrazom na vybavenie bicyklov, používanie ochranných prilieb cyklistami, používanie reflexných prvkov alebo reflexných bezpečnostných odevov za zníženej viditeľnosti cyklistami a chodcami, ako i používanie priechodov pre chodcov, dodržiavanie povinností vodičov voči chodcom a naopak.“

Vzhľadom na to, že chodci sú najzraniteľnejšou kategóriou účastníkov cestnej premávky, polícia im bude i v nasledujúcom období, venovať maximálnu pozornosť. ,,Pri dohľade nad cestnou premávkou budú policajti pôsobiť preventívne na nemotorových účastníkov, hlavne na spôsob, akým sa pohybujú po cestných komunikáciách, prechádzanie cez cestu mimo vyznačených priechodov pre chodcov a používanie cestných komunikácií v miestach, kde nie sú chodníky, najmä za zníženej viditeľnosti, ako aj používanie reflexných prvkov,“ doplnila Jana Mésarová, hovorkyňa KR PZ v Košiciach.

Foto : ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM