Správy

Vodiči si vydýchnu: Križovatku pri soche maratónca otvoria už čoskoro

Frekventovanú križovatku pri soche maratónca otvoria počas najbližších dní. Prečítajte si bližšie info.

Ilustračný obrázok k článku Vodiči si vydýchnu: Križovatku pri soche maratónca otvoria už čoskoro
Foto: Lukáš Zavacký / Zdroj: Dnes24.sk

Križovatku ulíc Komenského – Strojárenská na Námestí Maratónu mieru v Košiciach sprejazdnia pre osobnú dopravu najbližšiu sobotu (26.8.).

O deň skôr, teda v piatok (25.8.), bude môcť byť otvorený po oprave havárie, ktorú odstránila spoločnosť Tepláreň Košice (TEKO), odbočovací pruh z Ulice Boženy Nemcovej na Watsonovu ulicu pre osobnú aj mestskú hromadnú dopravu. Informoval o tom magistrát mesta po ďalšom kontrolnom dni na stavbe modernizácie električkových tratí (MET).

Na kontrolnom dni odzneli podľa vedenia mesta aj ďalšie pozitívne správy. Odbočovací jazdný pruh v smere od Čermeľa na Watsonovu ulicu na križovatke pri Okresnom úrade bude počas prác na modernizácii električkových tratí rozšírený.

Na Havlíčkovej ulici bude vybudovaná napájacia stanica nielen pre elektrobusy, ale aj pre vlastníkov elektromobilov a neďaleká zastávka autobusov MHD a prímestskej dopravy pri novej meniarni dostane novú modernú podobu.

„Som veľmi rád, že zástupcovia spoločnosti TEKO dnes zagarantovali dokončenie prác v cestnom telese na kruhovom objazde na Moldavskej ulici do konca prázdnin a že spoločnosť Eurovia SK rýchlo postupuje v stavebných prácach na križovatke Triedy SNP s Toryskou ulicou,“ povedal námestník primátora Košíc Martin Petruško.

Foto: Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM