Stanislav Černák Rôzne

Vodiči, zbystrite pozornosť! Od júla budú technické a emisné kontroly vybavené kamerami

Všetky stanice STK a všetky pracoviská EK spojené na STK budú od 1. júla povinne vybavené kamerovým systémom. Rezort dopravy chce tak zvýšiť bezpečnosť na cestách a skvalitniť služby pre motoristov.

Ilustračný obrázok k článku Vodiči, zbystrite pozornosť! Od júla budú technické a emisné kontroly vybavené kamerami
Zdroj: Webnoviny.sk

Monitorovacie zariadenia budú napojené na celoslovenský automatizovaný informačný systém technických a emisných kontrol, ktoré budú vyhotovovať digitálne snímky videozáznam priestoru STK.

Ako nás informoval hovorca rezortu Martin Kóňa, monitorovacie zariadenia budú napojené na celoslovenský automatizovaný informačný systém technických a emisných kontrol, ktoré budú vyhotovovať digitálne snímky aj digitálny videozáznam priestoru kontrolnej linky STK. Každá stanica pritom musí mať minimálne tri takéto zariadenia.

Chcú zvýšiť bezpečnosť

„Zavedenie kamier pomôže zabrániť podvodom pri emisných aj technických kontrolách a zvýši sa tak bezpečnosť nielen vodičov, ale aj chodcov a ostatných účastníkov cestnej premávky,“ povedal minister dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja Ján Počiatek.

V priestoroch linky budú povinné aj zariadenia na čítanie čiarového kódu a terminál, ktorý umožní spojenie s centrálnou databázou. Tieto opatrenia majú zamedziť fiktívnym kontrolám.

Po novom sa tak nebude môcť stať, že potvrdenie o vykonaní STK dostane vozidlo bez toho, aby vôbec prešlo kontrolnou linkou. Všetky priestory, ktoré budú pod dohľadom kamier, musia byť náležite označené.

Foto: ilustračné

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM