Jakub Forgács Správy

Voľby na Luníku IX: Druhé kolo láka k urnám viac voličov, prišli aj aktivační pracovníci

Zvýšený záujem voličov sprevádza druhé kolo prezidentských volieb na najväčšom rómskom sídlisku Luník IX v Košiciach. V dvoch volebných okrskoch je zapísaných 3 744 voličov, v prvom kole tu účasť dosiahla len 1,57 percenta.

Ilustračný obrázok k článku Voľby na Luníku IX: Druhé kolo láka k urnám viac voličov, prišli aj aktivační pracovníci
Zdroj: TASR

Do volebnej miestnosti prichádzalo už od rána viditeľne viac voličov ako pred dvoma týždňami. Svoj hlas odovzdala aj partia aktivačných pracovníkov, ktorí robili v okolí miestneho úradu ráno poriadok.

Záujem občanov o druhé kolo volieb potvrdil predseda okrskovej komisie č. 1 Michal Síkora. „Voľby sa začali načas o 7:00, podnety neboli doposiaľ žiadne, voliči chodia od skorých ranných hodín a v hojnom počte,“ povedal. Žiadne incidenty, sťažnosti či podozrenia z kupovania hlasov okrskové komisie nezaznamenali.

Svoj hlas prišla odovzdať aj Zlatica Jakubíková (57) spolu s nevestou a v sprievode vnúčat. „Chceme, aby bol dobrý prezident a nech zakročí, že by sociálne dávky nešli dole, ale boli zvýšené, lebo je veľká chudoba. Niekto má 10–12 detí, z čoho vyžije, keď sociálne dávky sa znižujú?“ uviedla. V prvom kole voliť nebola, teraz podľa nej prídu voliť aj ďalší členovia rodiny. „Bol tu teraz manžel a povedal choď, lebo že jeden hlas bude chýbať, tak som došla,“ vysvetlila.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM