Jakub Forgács Správy

Voľby v košickom domove dôchodcov nelákajú: Dôvodmi sú nezáujem o dianie aj znechutenie z kampane

Druhé kolo prezidentských volieb v košickom domove dôchodcov k urnám neláka. Na slabú účasť vplývajú aj zapísaní bezdomovci, ktorí nechodia voliť.

Ilustračný obrázok k článku Voľby v košickom domove dôchodcov nelákajú: Dôvodmi sú nezáujem o dianie aj znechutenie z kampane
Zdroj: TASR

Druhé kolo prezidentských volieb v Domove dôchodcov na Garbiarskej ulici v Košiciach dnes dopoludnia veľký záujem nevzbudilo. Pred dvoma týždňami v tomto okrsku v mestskej časti Staré mesto bola účasť prekvapivo len 17 percent, dnes chodili ľudia voliť v podobnom počte.

Väčšina zo zapísaných 579 voličov sú práve klienti zariadenia pre seniorov. Na nižšiu účasť podľa členov okrskovej komisie vplývajú zapísaní bezdomovci, ktorí nechodia voliť, časť starších ľudí zase odrádza od volieb rezignácia na verejné dianie, ale aj znechutenie z útočnej predvolebnej kampane.

„Nám to už je jedno, ako je. My tu už len dožívame, mladým je horšie, roboty nemajú,“ povedala jedna z obyvateliek domova. Svoj hlas nešiel odovzdať ani František (77). „Ja nechodím nikdy voliť. To máte jedno, či volíte, alebo nevolíte. Môj dôchodok sa aj tak nezvýši. Mám maličký dôchodok, darmo som robil 40 rokov deň a noc na vykládke. A čo dnes z toho mám? Tie sociálne veci nie sú v poriadku, ani nikdy nebudú, či už tam bude taký alebo hentaký prezident, taká alebo onaká vláda,“ skonštatoval.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM