Jakub Forgács Správy

Volí sa aj v košickej nemocnici: Pacientov na lôžku navštívia s prenosnou urnou

Volebné právo si aj počas dnešného druhého kola prezidentských volieb môžu uplatniť pacienti hospitalizovaní v košickej Univerzitnej nemocnici L. Pasteura (UNLP). Podmienkou je, že si vybavili v mieste svojho trvalého pobytu voličský preukaz.

Ilustračný obrázok k článku Volí sa aj v košickej nemocnici: Pacientov na lôžku navštívia s prenosnou urnou
Zdroj: TASR

Chodiaci pacienti, ktorí sú hospitalizovaní v nemocnici na Rastislavovej 43, môžu hlasovať v čase od 14:00 do 15:00 v X. pavilóne. V miestnosti diétnych sestier na prízemí budú pripravené priestory na voľbu do prenosnej volebnej schránky. Možnosť voliť tu môžu využiť aj pacienti susedného Východoslovenského onkologického ústavu.

V nemocnici UNLP na Triede SNP bude pripravená miestnosť na voľby v čase od 15:00 do 16:00 v lôžkovom pavilóne v Kluboch zamestnancov na 1. poschodí. „Pacienti pripútaní na lôžko s platným voličským preukazom, požiadajú o volebné právo službukonajúcu zdravotnú sestru. Následne pacienta na oddelení navštívi príslušná okrsková volebná komisia a umožní mu hlasovanie do prenosnej volebnej schránky,“ informovala hovorkyňa UNLP Ladislava Šustová.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM