Kultúra

Voňavé lákadlá na turistov i domácich: TOP 10 akcií v Košickom kraji v roku 2017

Košický kraj je bohatý na množstvo aktivít a atrakcií, na ktorých si príde na svoje každý návštevník. Pozrite si top desiatku, na ktorej by ste nemali chýbať v roku 2017.

Ilustračný obrázok k článku Voňavé lákadlá na turistov i domácich: TOP 10 akcií v Košickom kraji v roku 2017
Zdroj: TASR

V rámci programu Terra Incognita (Krajina nespoznaná) na podporu rozvoja turistického ruchu v Košickom kraji sa bude aj v tomto roku konať desať tzv. TOP podujatí.

„Do výberu desiatich najlepších sa dostali podujatia, ktoré najlepšie splnili stanovené kritériá. Okrem jedinečnosti, diváckeho potenciálu či dostupnosti a infraštruktúry bol v súťaži TOP podujatí kľúčovým kritériom strednodobý rozvoj destinácie, v ktorej sa podujatie koná,“ priblížila výkonná riaditeľka organizácie Košice Región Turizmus Lenka Vargová Jurková.

Podľa Vargovej Jurkovej patrili TOP podujatia medzi kľúčové činitele nárastu počtu domácich návštevníkov v letnej sezóne 2016 až o 36 percent.

Prvým budú už vo februári Pankuškové fašiangy (18.-19.2.) v rekreačnom areáli Krompachy–Plejsy. K ďalším atraktívnym akciám patria košická Rušňoparáda (22.-23.4.), Vôňa agátu v Malom Horeši (19.-20.5.), Dni humoru na Spiši v Spišskej Novej Vsi (2.-3.6.), Jánske ohne nad Šíravou pri obci Vinné (24.6.), Zemplín Veterán Rallye (30.6.-2.7.), Krásnohorské hradné hry (4.-5.8.), Furmanské preteky v Sobranciach (20.8.), Chlebom a vínom v Trebišove (25.-26.8.) a Margecianske fajnoty (14.-15.10.).

Koncepciu rozvoja cestovného ruchu tento rok obohatia aj TOP výlety a TOP lokality. Prispieť majú k pokračovaniu pozitívneho vývoja návštevnosti regiónu aj v budúcom roku. Jedným z pilierov programu Terra Incognita je rozvoj turizmu na troch tematických cestách – Gotickej, Vínnej a Železnej.

„Žiadatelia budú môcť na realizáciu projektov získať 5000 – 10.000 eur, pričom oprávnené budú len tie projekty, ktoré sa nachádzajú na vytýčených trasách jednotlivých výletov,“ konštatovala výkonná riaditeľka organizácie.

Titulné foto: Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM