Richard Rovinsky Krimi

Vrah za mrežami..

Ani odvolanie nepomohlo a tak rozsudok platí. Nový rok nepriniesol nič prekvapujúce.

Senát Krajského súdu v Košiciach dnes na verejnom zasadnutí zamietol odvolania prokurátora aj obžalovaného proti rozsudku prvostupňového súdu v prípade 26-ročného Rastislava H. z Bidoviec v okrese Košice-okolie. Uviedla to dnes hovorkyňa Krajského súdu v Košiciach Marcela Gállová.
„Súd tak potvrdil verdikt Okresného súdu Košice I zo dňa 21. októbra 2009, ktorým uznal Rastislava H. vinným z obzvlášť závažného zločinu vraždy dôchodcu Vladimíra B. Došlo k nemu vo februári 2008 na Petzvalovej ulici v Košiciach,“ spresnila Gállová. Ako dodala, súd uložil obžalovanému 13 rokov odňatia slobody so zaradením do ústavu na výkon trestu s maximálnym stupňom stráženia, ďalej ambulantné ochranné protialkoholické liečenie a ochranný dohľad v trvaní troch rokov. Rozsudok je právoplatný.
Rastislav H. čelil obžalobe krajskej prokuratúry, že vo februári 2008 napadol 67-ročného muža v jeho byte. Útok bol surový. Dôchodcu mal osemkrát bodnúť do hlavy a uší nožmi z kuchynskej linky, päťkrát vidličkou do čela a hrudníka. Obeť mala tiež roztrieštené kosti hlavy, pravdepodobne po úderoch drevenou guľou.
Polícia mladíka vypátrala necelé dva týždne po vražde, pravdepodobne na základe jeho odtlačkov, ktoré v byte našla. Keď analýza DNA potvrdila, že na jeho oblečení je krv zavraždeného, vyšetrovateľovi sa priznal.

zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM