Alexandra Kolínská Kultúra

Vrak na Mlynskej: Takéto predstavenie apokalypsy v Košiciach ešte nebolo! FOTO + VIDEO

Každý, kto v týchto dňoch prechádzal Mlynskou ulicou, si mohol všimnúť vrak auta, ktorý nepôsobil príliš lichotivo. Bol to nejaký fór? Vôbec nie. Kostra vraku je súčasťou jedinečného predstavenia, ktoré v Košiciach ešte nemalo obdoby!

Ilustračný obrázok k článku Vrak na Mlynskej: Takéto predstavenie apokalypsy v Košiciach ešte nebolo! FOTO + VIDEO
Zdroj: Dnes24.sk

Podarilo sa nám zistiť, že vrak, ktorý môžu ľudia obchádzať na Mlynskej ulici v Košiciach je súčasťou divadelného predstavenia Imaginácie pod vedením košickej divadelníčky a herečky Ľuby Blaškovičovej. „Je to špecifické predstavenie, ktoré je zároveň unikátne svojím prevedením. Takéto podujatia sa nerobia často, pretože sú finančne a organizačne náročné,“ uviedla nám Ľuba Blaškovičová.

„Imaginácie je predstavenie, ktoré sa hrá von a zaujímavosťou je, že diváci sa presúvvajú s účinkujúcimi. Tentokrát od Urbanovej veže až do Mestského parku, takže je to pomerne dlhšia trasa. Je to príbeh apokalypsy, s ktorou súvisia aj vraky na Mlynskej ulici. Hráme príbeh o tom, čo by sa stalo, keby sa naša Zemeguľa rozhodla, že s nami končí a my musíme premýšľať, č bude s nami ďalej,“ povedala.

Bude sa teda na čo pozerať. Okrem tanečníkov sa v predstavení objavia aj parkouristi a akrobati. Predstavenie si diváci môžu prísť pozrieť počas trojdňovej šnúry 18.-20.6.2015 (štvrtok-sobota), každý deň začína predstavenie po zotmení o 21:15 hodine.

Foto: Marián Cvik (titulná), Martin Baran

FOTO: Vrak v centre Košíc si zahrá v predstavení!
6
Galéria
VIDEO: Predstavenie Imaginácie dáva košickému divadlu nový rozmer!
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM