Zuzana Vajayová Rôzne

Vrcholí súťaž Knižnice pre mládež pre detských čitateľov

Knižnica pre mládež mesta Košice (KMK) zorganizovala s multikinom City Cinemas pre svojich čitateľov zaujímavú súťaž.

„Počas celého apríla mali súťažiaci – čitatelia všetkých dvadsiatich šiestich pobočiek KMK za úlohu uhádnuť aspoň tri názvy filmov, ktoré boli natočené podľa detských kníh,“ informovala Beáta Hybáčková z KMK.

Keď pred desiatimi rokmi vyšla kniha Barborkino kino, ani sama jej autorka, košická spisovateľka Jana Bodnárová netušila, čo všetko ňou spôsobí. Dobrodružstvá malej filmárky priniesli deťom zaujímavé čitateľské zážitky, knihovníčku Evu Janušovú z KMK inšpirovali k nápadu zorganizovať súťaž a tá zvýšila záujem detí o knihy. „Zapojilo sa tristo detí z celého mesta a úlohu všetky splnili. Samozrejme, najčastejšie spomínali Harryho Pottera a Narniu a tieto knihy sa z políc míňali ako teplé párky. Stúpol záujem aj o iné knihy a pribudli čitatelia,“ povedala Janušová.

Šťastlivcov, ktorí získajú voľný vstup na filmové predstavenie vylosujú riaditeľka KMK Iveta Hurná, riaditeľka City Cinemas Mária Pichnarčíková a spisovateľka Jana Bodnárová v pondelok 16. mája o 14.00 h na pobočke KMK na Humenskej ulici. Súčasťou programu je aj beseda s Janou Bodnárovou.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM