Andrea Mesarčíková Rôzne

Vrtuľník zachránil porezanú ženu, útočník rezným zraneniam podľahol

Do obce Mníšok nad Hnilcom v okrese Gelnica na dvakrát letela košická posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby AIR - TRANSPORT EUROPE (VZZS ATE).

Ako TASR informovala hovorkyňa VZZS ATE Sylvia Galajda, za neznámych okolností tam došlo k rezným poraneniam 20-ročnej ženy. Pacientku na mieste ošetrili a previezli vrtuľníkom na Kliniku úrazovej chirurgie Univerzitnej nemocnice v Košiciach.
Vrtuľník následne letel pre muža, ktorý mal ženu napadnúť a sám si spôsobiť rezné poranenia. „Posádka pozemnej záchrannej služby ho na mieste resuscitovala. Avšak resuscitácia nebola úspešná,“ dodala Sylvia Galajda.
Podľa námestníka riaditeľa úseku liečebno-preventívnej starostlivosti pre chirurgické odbory košickej nemocnice Milana Maďara, vrtuľníkom privezená pacientka Stanislava K. je momentálne mimo ohrozenia života. „Mala rezné rany na pravom predlaktí a vľavo na krku. Rany boli zrevidované, žiadne dôležité štruktúry neboli poškodené. Pacientka bola prijatá na pozorovanie na Klinike úrazovej chirurgie,“ dodal Maďar.

Zdroj TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM