Alexandra Kolínská Samospráva

Vyberáte s deťmi budúce povolanie? Príďte sa pozrieť na prezentácie stredných škôl

Vzdelávanie ako motor na ceste k prosperite kraja je témou medzinárodnej konferencie, ktorá sa koná v Košiciach. Jej súčasťou sú prezentácie študijných a učebných odborov na stredných školách.

Ilustračný obrázok k článku Vyberáte s deťmi budúce povolanie? Príďte sa pozrieť na prezentácie stredných škôl
Zdroj: TASR

Podujatie organizuje Košický samosprávny kraj (KSK). „Prezentácie sú určené pre žiakov základných škôl, rodičov, ako aj širokú verejnosť, ktorí budú mať možnosť na jednom mieste vidieť a porovnať smerovanie jednotlivých stredných škôl. Zároveň s prezentáciami sa uskutočnia aj workshopy so zástupcami škôl, úradov práce a zamestnávateľmi, na ktorých sa výchovní poradcovia základných škôl dozvedia viac napríklad o prvkoch duálneho vzdelávania a jeho vývoji v danom regióne, o profilácii a možnosti štúdia na gymnáziách, či potrebách zamestnávateľov v danom regióne,“ informovala hovorkyňa predsedu KSK Zuzana Bobriková.

Pod názvom Správna voľba povolania – príležitosť k úspechu budú prebiehať až do 28. októbra na viacerých miestach kraja. Konferencia o vzdelávaní a burza informácií sa koná v utorok a v stredu v košickej Strednej odbornej škole (SOŠ) Ostrovského. V ďalších dňoch sa prezentácie stredných škôl uskutočnia v Michalovciach na Gymnáziu P. Horova, v Spišskej Novej Vsi na SOŠ ekonomickej, v Rožňave v Obchodno-kultúrnom centre a v Gelnici na gymnáziu.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM