Hokej

Výborne hrajúci Martin zaskočil Košičanov: Ich zakopnutie využila Nitra

Rýchly hokej v plnom nasadení videli diváci v Martine. Aktívni domáci svojou hrou dokonale zaskočili hosťujúceho favorita z Košíc. Ten má v posledných rokov s martinskými hokejistami veľmi dobrú bilanciu, no tentoraz sa museli oceliari pred včerajším súperom skloniť.

Ilustračný obrázok k článku Výborne hrajúci Martin zaskočil Košičanov: Ich zakopnutie využila Nitra
Zdroj: TASR

Bojovne naladení martinskí hokejisti v prvej tretine zaskočili favorizovaných Košičanov a príjemne prekvapili svojich fanúšikov. Nezľakli sa súpera a boli lepším tímom. Už v 1. min musel zasahovať po strele Fujeríka brankár Hylák, ktorý v prvej časti hry viackrát podržal hostí. Na druhej strane v 11. min vyskúšali pozornosť brankára Čecha Macejko a Deyl. V tej istej minúte Galamboš ešte neprekonal Hyláka, ale v 14. min využil Markovič chybu obrany súpera, ideálne našiel Važana a ten prvýkrát prekonal košického gólmana. V 18. min netrafil Bartoš zblízka domácu bránku, Hylák si zase poradil so strelami Važana a Berana.

V 24. min Jokeľ zblízka vyrovnal a zdalo sa, že bude len otázkou času kedy budú mať Košice navrch. Ale hra sa im ani po strelenom góle nedarila. Navyše v 29. min bol vylúčený na 5 min a do konca zápasu Košičan Konečný za faul kolenom. Faulovaného Matejku museli odviezť z ľadu do nemocnice. Domáci presilovku využili, keď sa v 34. min presadil Fujerík. V 28. min nevyužil svoju šancu na vyrovnanie Marcinko a o desať minút neskôr Spilar neprekonal pozorného brankára Čecha.

Domáci aj v tretej tretine držali nečakane krok s favorizovaným súperom. V 47. min Martinčania dokonca už viedli dvojgólovým rozdielom, keď Galamboš našiel na útočnej modrej Markoviča a ten svoj blafák premenil. Domáci v eufórii zo streleného gólu zabudli brániť a o 31 sekúnd Spilar znížil na 3:2. Potom sa hral výborný hokej s útočnými akciami na oboch stranách a bolo sa na čo pozerať. Domáci zvládli aj záver a zaslúžene sa tešili z nečakaného víťazstva nad lídrom súťaže.

Hlasy trénerov:

Daniel Babka, tréner MHC: „Z tohto víťazstva sme veľmi šťastní. Chlapci podali najlepší výkon v tejto sezóne. Začali sme aktívne, s čím sme aj trochu zaskočili súpera. V každej tretine sme strelili gól a chlapci enormnou bojovnosťou a plnením si svojich povinností išli za víťazstvom. Nebolo to však jednoduché, v druhej tretine sme prišli o zranených dvoch hráčov Themára a Matejku.“

Anton Tomko, tréner Košíc: „Diváci videli rýchly hokej v plnom nasadení. V prvej tretine sme doplatili na chybu pri rozohrávke. Do druhej tretiny sme nastúpili s odhodlaním otočiť výsledok. Vytvorili sme si tlak a vyrovnali. Keď sme naberali na obrátkach tak pri vylúčení Konečného sme dostali druhý gól. Aj v tretej tretine sme spravili chybu na útočnej modrej a domáci nás tretíkrát potrestali. Potom sme síce strelili kontaktný gól, ale už sme sa viac nepresadili. Takto dobre som dávno nevidel Martin hrať. Vyrovnali sa nám v korčuľovaní, bojovnosti, nasadení a rozhodlo aj ich väčšie hokejové srdce.“

MHC Mountfield Martin – HC Košice 3:2 (1:0, 1:1, 1:1)

Góly: 14. Važan, 34. Fujerík, 47. Markovič – 24. Jokeľ, 47. Spilar. Rozhodovali: Kubuš – Orolín, Tvrdoň, vylúčení: 3:4, navyše Cíger (Martin) na 10 min za zhodenie rukavíc – Konečný (Košice) na 5 min + DKZ za faul kolenom, Štrbák (Košice) na 10 min za zhodenie rukavíc, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0. 2200 divákov.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM