Krimi

Výbuch dvore rodinného domu v Košiciach: Policajti zatiaľ vedia toto...

V Košiciach došlo k výbuchu doposiaľ presne nezistenej výbušniny. Na miesto boli okamžite vyslané záchranné zložky.

Ilustračný obrázok k článku Výbuch dvore rodinného domu v Košiciach: Policajti zatiaľ vedia toto...
Zdroj: TASR

V nedeľu vo večerných hodinách došlo v Košiciach na Fakľovej ulici k výbuchu doposiaľ presne nezistenej výbušniny. Na miesto boli okamžite vyslané záchranné zložky. „Po preverení a potvrdení informácie na mieste polícia okamžite vykonala prvotné úkony,“ informoval policajný hovorca Alexander Szabó.

„Podľa doterajšieho vyšetrovania bolo zistené, že doposiaľ neznámy páchateľ pred dverami rodinného domu inicioval a následne umiestnil výbušné zariadenie zatiaľ nezisteného pôvodu,“ uviedla polícia.

Podľa polície pri následnej explózii došlo k poškodeniu vchodových dverí a okolitých častí aj dvoch vedľajších rodinných domov. Pri explózii podľa A. Szabá nedošlo k zraneniu osôb. „Celková odhadovaná škoda predstavuje viac ako 11 000 eur,“ povedal hovorca polície. Na mieste bola vykonaná pyrotechnická prehliadka spolu so psovodom a služobným psom na vyhľadávanie ďalších výbušnín s negatívnym výsledkom.

„Vyšetrovateľ kriminálnej polície vykonal ohliadku miesta činu a spolu s kriminalistickým technikom na mieste zaisťoval upotrebiteľné stopy,“ uviedol A. Szabó. Polícia podľa hovorcu skutok vyšetruje ako zločin všeobecného ohrozenia, zločin nedovoleného ozbrojovania so zbraňami a prečin poškodzovania cudzej veci. „Páchateľovi v prípade vypátrania a dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na 4 až 10 rokov. Polícia po páchateľovi intenzívne pátra,“ informoval Szabó, ktorý dodal, že všetky bližšie okolnosti tohto prípadu sú predmetom vyšetrovania.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM