Aktualizované Alexandra Kolínská Správy

Vykoľajenie vozňa v košickej stanici: Viacero vlakov s meškaním!

V Košiciach sa podľa informácií ŽSR, na železničnej stanici vykoľajil posledný vozeň rýchlika, ktorý smeroval do Bratislavy. Väčší počet vlakov mal z tohto dôvodu meškanie.

Ilustračný obrázok k článku Vykoľajenie vozňa v košickej stanici: Viacero vlakov s meškaním!
Zdroj: TASR

V košickej železničnej stanici došlo v utorok 14. apríla 2015 o 15:30 hodine, pri pristavovaní súpravy rýchlika 612 k vykoľajeniu posledného vozňa. Pri nehode nikto neutrpel zranenie. TASR to potvrdila hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) Martina Pavliková.

Rýchlik mal vyraziť z Košíc do Bratislavy o 16:14 hodine. V dôsledku toho, že k nehode došlo na výhybke, bolo treba preorganizovať dopravu v železničnej stanici. „Na krátky čas bola doprava úplne zastavená. Osobné vlaky mohli mať v dôsledku toho, že sa používala iba párna skupina koľají, meškanie 30 až 50 minút. Rýchlik 612 odišiel s meškaním približne 30 minút,“ uviedla Pavliková.

Podľa hovorkyne ŽSR, bol vyvrátený aj osvetľovací stožiar, ktorý zostal opretý o trakčnú podperu. Súprava bola prázdna, nenachádzali sa v nej cestujúci. „Mimoriadnosť spôsobila meškanie 27 vlakov celkovo 504 minút. Vlak R 965 na trati Košice – Čierna nad Tisou bol odrieknutý,“ povedala nám Pavlíková.

Miesto nehody zdokumentovali vyšetrovatelia policajného zboru SR, ŽSR a Železničnej spoločnosti Slovensko, a. s. Po vykonaní vyšetrovacích úkonov pracovníci ŽSR okamžite nastúpili na odstraňovanie následkov vykoľajenia. „Vykoľajený vozeň bol nakoľajený o 23:40 hod. Od 2:30 hod. 15. apríla je doprava v ŽST Košice úplne obnovená, vlaky však v mieste vykoľajenia jazdia zníženou rýchlosťou na 20 km/h,“ informovala.

Príčiny nehody sú predmetom vyšetrovania. Ako na záver dodala, podľa predbežných zistení je pravdepodobné, že nehodu spôsobilo zlyhanie ľudského faktora na strane ŽSR. Škody budú vyčíslené dodatočne.

Zdroj: Dnes24.sk/TASR

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM