Ľubomíra Karmanová Správy

Výnimočný úspech košických študentov: Títo piati si z rúk ministra prebrali najvyššie študentské ocenenie

Výnimoční študenti stredných a vysokých škôl získali aj tento rok ocenenie Svätého Gorazda, ako najvyššie študentské ocenenie. Tejto pocty sa dostalo aj niekoľkým študentom z Košíc.

Ilustračný obrázok k článku Výnimočný úspech košických študentov: Títo piati si z rúk ministra prebrali najvyššie študentské ocenenie
Zdroj: TASR

Úspešní mladí športovci, informatici, či fyzici si prevzali z rúk ministra školstva Juraja Draxlera Pamätný list svätého Gorazda, ako najvyššie študentské ocenenie. Tento rok dostalo cenu 34 študentov stredných a vysokých škôl, medzi nimi nechýbali ani košickí študenti.

Viktória Kužmová zo Súkromného športového gymnázia na Užhorodskej ulici, získala ocenenie za víťazstvo v juniorskej štvorhre v tenise na grandslamovom turnaji US Open 2015.

Roman Staňo si vyslúžil ocenenie za úspešnú reprezentáciu Slovenskej republiky na Medzinárodnej chemickej olympiáde a získanie striebornej medaily. Šíri tak dobré meno svojej školy, Gymnázia na Poštovej ulici.

Ádám Urbán, ako ďalší žiak Gymnázia na Poštovej ulici, si z rúk ministra prevzal ocenenie za úspešnú reprezentáciu Slovenskej republiky na Medzinárodnom turnaji mladých fyzikov a získanie striebornej medaily.

Igor Žovtík zo SOŠ automobilovej na Moldavskej ceste, sa stal držiteľom ocenenia Svätého Gorazda za reprezentovanie Slovenska na súťaži I-SWEEEP – celosvetovej olympiády trvalo udržateľného rozvoja z oblasti energetiky, inžinierstva a environmentalis­tiky.

Michal Urban ako ďalší ocenený študent SOŠ automobilovej na Moldavskej ceste, získal ocenenie za reprezentovanie Slovenska na súťaži I-SWEEEP – celosvetovej olympiády trvalo udržateľného rozvoja z oblasti energetiky, inžinierstva a environmentalis­tiky.

Úspešným študentom sa prihovoril aj minister školstva Juraj Draxler. Poďakoval učiteľom, trénerom a rodičom, že stáli pri týchto úspešných študentoch. „Dnešná doba je pre mladých ľudí náročná, o to viac si žiada pozitívne príklady, ktorými sa môžu inšpirovať vo svojom živote,“ pripomenul.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM