Lenka Fedorová Kultúra

Vyrazte s novým týždňom do mesta: Prehľad najlepších podujatí v Košiciach ako na dlani

Ďalší víkend ubehol ako voda a pred nami je nový týždeň. Radi by ste si aj tak odkočili niekam oddýchnuť? Nechajte sa inšpirovať naším výberom podujatí v Košiciach.

Ilustračný obrázok k článku Vyrazte s novým týždňom do mesta: Prehľad najlepších podujatí v Košiciach ako na dlani
Zdroj: TASR

Nový týždeň začal s príjemným teplým počasím, ktoré je ideálne pre trávenie voľného času. Nezostávajte preto sedieť doma a vyrazte do mesta. Čaká na vás množstvo podujatí, ktoré vám spestria začiatok týždňa.

PRÍBEHY OBYČAJNÉHO ŠIALENSTVA

13. jún 2016 o 19:00, Štátne divadlo Košice

Táto divadelná hra je dielom jedného z najúspešnejších súčasných českých filmových režisérov a scenáristov. Hra bola preložená do niekoľkých jazykov a autorovi tak otvorila dvere do divadelného sveta. Úspešná hra sa dočkala aj filmového spracovania.

KOCÚRKOVO

14. jún 2016 o 19:00, Štátne divadlo Košice

Výraz kocúrkovo pozná snáď každý. Je vyjadrením chaosu, neporiadku či malosti. Fenomenálne dielo Sama Chalupku nachádza svoje uplatnenie aj dnes.

ONE DAY JAZZ FESTIVAL

14. jún 2016 o 20:00, Tabačka KulturFabrik

Hudobný večer pre fanúšikov kvalitného jazzu prinesie v utorok 14. júna do Tabačky letné vydanie One Day Jazz Festivalu. Po dlhšej pauze sa na pódiu stretne unikátna zostava medzinárodných hudobníkov a spolužiakov z prestížnej Berklee College of Music.

FUTBALOVÉ MESTEČKO V AMFIKU

15. jún 2016, Amfiteáter, Festivalové námestie 2, Košice

Po hokeji príde na rad aj futbal, a tak sa nadšenci tohto športu stretnú na obľúbenom košickom amfiteátri. Majstrovstvá Európy vo futbale 2016 sa uskutočnia v dňoch 10. júna až 10. júla 2016 v dvanástich francúzskych mestách. Dňa 11. júna 2016 o 18:00 si slovenskí futbalisti zmerajú sily s Walesom. Zápas Slovensko vs. Wales si príďte vychutnať na veľkoplošnej obrazovke

IMAGINÁCIE

16. jún 2016, Košice Mestský park

Imaginácie sú otvoreným multižánrovým festivalom, ktorý sa odohráva na špecifickom mieste plnom historickej reality. Je spojením práce viacerých umelcov, čoho výsledkom je unikátne dielo.

URBAN ART FEST

16. jún 2016 o 16:00, Zlatá Podkova – sídlisko KVP

1. ročník rodinného sídliskového festivalu pre rodiny s deťmi (alebo aj bez) Program pripravili žiaci a učitelia SZUŠ Vlada Urbana. Špeciálny hosť – skupina Veslári. Tvorivé dielne, koncerty, škola tanca..

LABUTIE JAZERO

16. jún 2016 o 19:00, Štátne divadlo Košice

Unikátne dielo ponúka zaujímavú hudobnú dramaturgiu autora a skladateľa P. I. Čajkovského, dostatok kreatívneho priestoru pre praktickú realizáciu mnohotvárnej umeleckej stavby predstavenia a samozrejme príležitosť uplatnenia bohatého interpretačného potenciálu.

TRH V TABAČKE

18. jún 2016 o 11:00, Tabačka KulturFabrik

Cieľom TRHu v Tabačke je predstaviť Vám úsilie lokálnych farmárov, dizajnérov, remeselníkov a malých predajcov, ktorí využívajú prírodné suroviny, lokálne zdroje

POPOLUŠKA

19. jún 2016 o 16:00, Bábkové divadlo v Košiciach

Príbeh o legendárnej Popoluške sa vracia a prinesie divákom jedinečný zážitok. Operný skladateľ Gioacchino Rossini skomponoval rovnomennú operu podľa Perraultovej rozprávky Cendrillon.

BEER GRILL CHILL

19. júna 2016 o 17:00, Tabačka KulturFabrik

Príďte si vychutnať nedeľný chillout v príjemnej atmosfére dvora a v sprievode živých koncertov, djs a špeciálneho burger menu z Bistra Tabačka. Okrem toho na Vás čakajú grily, kde si môžete prísť s priateľmi ugrilovať aj vlastné jedlá a užiť si atmosféru blížiaceho sa leta.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM