Alexandra Kolínská Hokej

Výsledok, ktorý zrejme nik nečakal: Oceliari totálne pohoreli vo Zvolene!

Košickým hokejistom sa vôbec nedarí. Po dvoch prehrách v rade, utrpeli trpkú porážku vo Zvolene, napriek tomu, že sa ujali vedenia už prvú minútu zápasu. Čo na to hovorí tréner Tomko?

Ilustračný obrázok k článku Výsledok, ktorý zrejme nik nečakal: Oceliari totálne pohoreli vo Zvolene!
Zdroj: TASR

Hostia sa ujali vedenia už v 1. minúte, keď Bicek z kruhov poslal puk pod lapačku brankára Šimka. Po Pulišovej prihrávke sa o štyri minúty postaral o vyrovnanie prudkou strelou domáci Brabenec. V 10. minúte si domáci nerozumeli v rozohrávke, puku sa zmocnili hostia a Suja vymietol pavučiny z horných poschodí Šimkovej bránky – 1:2. Následne mal tretí gól „oceliarov“ na hokejke Lapšanský, ale domáci brankár jeho pokus vystihol. V závere úvodného dejstva využili Zvolenčania svoju prvú presilovku, po Brabencovej prihrávke zaznamenal Puliš svoj jubilejný 20. gól v prebiehajúcej sezóne.

Domácim sa v druhej časti podarilo využiť aj druhú početnú prevahu v stretnutí. Opäť zapracoval prvý útok, tentoraz však s presným zakončením Slobodu a HKM išlo do vedenia. V ďalšom priebehu sa preštrikoval úspešne cez hráčov súpera Bortňák a zvýšil na 4:2. Po tomto góle vystriedal Melicherčíka v bránke Košíc Hylák. Košice mali následne výhodu presilovky o dvoch hráčov, a hoci zatlačili domácich hlboko v ich obrannej tretine, gólovo sa nepresadili. Zvolen odpovedal piatym gólom, ktorý opäť padol v početnej prevahe, keď Hraškovu strelu tečoval do siete Pokovič – 5:2.

V úvode záverečnej tretiny Ďaloga strelou švihom poslal puk pod hornú žŕdku Hylákovej bránky a zvýšil na 6:2. Zvolen dohral zápas bez ďalšieho inkasovaného gólu a zaslúžene sa tešil zo skalpu majstrovských Ko­šíc.

Hlasy trénerov

Josef Turek, tréner HKM Zvolen: „Odohrali sme zatiaľ asi najlepšie stretnutie doma. Som rád, že nám to vyšlo práve proti takémuto silnému súperovi. Do zápasu sme vstúpili výborne. Gól, ktorý sme inkasovali nás nepoložil, práve naopak. Rozhodla druhá tretina, kde sme odskočili súperovi. Dnes hrali výborne všetky štyri päťky, podporené výborným Šimkom v bráne. Takto dobre som tento tím ešte hrať nevidel.“
Anton Tomko, tréner HC Košice: „Zvolen mal veľmi dobrý vstup do zápasu, ale napriek tomu sme dali prvý gól. Za stavu 1:2 sme mali čistú gólovú príležitosť, ale Šimko ju perfektne kryl. Vieme o tom, že Zvolen má dobré presilové hry. Naša presilová hra 5:3 nebola zahraná zle. Bol tam tlak, bola tam streľba, ale všetko čo prešlo do brány brankár Šimko kryl. Dnes ako by nám nebolo súdené dať viac ako dva góly. Po piatom góle hral Zvolen už uvoľnene, ale my sme neskladali zbrane. Zatlačili sme súpera s cieľom urobiť niečo so zápasom, no dnes nám to v koncovke fakt nešlo.“

HKM Zvolen – HC Košice 6:2 (2:2, 3:0, 1:0)

Góly: 5. Brabenec (Sloboda, Puliš), 19. Puliš (Sloboda, Juraško), 21. Sloboda (Brabenec, Puliš), 25. Bortňák (Juraško), 38. Pokovič (Hraško, Chovan), 43. Ďaloga (Kentoš, Ťavoda) – 1. Bicek (Bartoš), 10. Suja (Hrnka, Bartánus)
Rozhodovali: Lokšík, Bundil – Holienka, Výleta, zmeny: 25. Hylák za Melicherčíka (Košice)
Vylúčení: 4:3
Presilovky: 3:0
Oslabenia: 0:0
1583 divákov

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM