Zuzana Vajayová Rôzne

Vysokoškoláci môžu získať 5000 eur na začiatok svojho podnikateľského plánu

Podporiť najlepších vysokoškolských študentov a pomôcť im splniť si svoj podnikateľský sen je zámerom nového grantu Nadácie Tatra banky pod názvom Business Idea.

Jeho výška 5000 eur má pokryť prvé náklady ich podnikateľského plánu, ktorého návrh treba zaslať uvedenej nadácii do 31. júla.

„Študenti 2. a 3. stupňa externého štúdia alebo čerství absolventi s výnimočným nápadom majú možnosť získať podporu pre začínajúce podnikanie, aby po skončení vysokej školy neostávali nezamestnaní a nemuseli hľadať zamestnanie pod úroveň získaného stupňa vzdelania alebo odlišné od vyštudovanej odbornosti,“ zdôvodnila dnes pre TASR Zuzana Povodová z Tatra banky.

Podporené budú nápady, návrhy, predstavy, plány na podnikanie študentov zo slovenských vysokých škôl formulované do podoby reálnych business plánov. To znamená plány, ktoré sú ochotní realizovať a budú vyhodnotené ako perspektívne. Výhodou pre mladých začínajúcich podnikateľov je aj možnosť bezplatných konzultácií s odborníkmi a špeciálne úverové podmienky.

Informácie, kritériá a formulár grantu sú na internetovej stránke www.nadaciatatrabanky.sk.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM