Alexandra Kolínská Kultúra

Výstavu orieškov zrušili pre počasie: Kedy môžete psíky uvidieť?

Cez víkend sa mala konať výstava orieškov a čistokrvných psov, ktorá však pre zlé počasie musela byť zrušená. Organizátori ju preto presunuli na iný termín, tiež na nedeľu.

Ilustračný obrázok k článku Výstavu orieškov zrušili pre počasie: Kedy môžete psíky uvidieť?
Zdroj: Webnoviny.sk

Výstavu psov s rôznymi súťažami, ktorá sa mala v nedeľu konať v košickom parku Anička, museli organizátori pre daždivé počasie zrušiť. V poradí 13. ročník Výstavy orieškov a (ne)papierakov sa tak uskutoční o dva týždne, v nedeľu 7. septembra.

Náhradný termín

„Presúvame to na nový termín 7. septembra, miesto podujatia oznámime v najbližšie dni,“ uviedla dnes ráno predsedníčka správnej rady Únie vzájomnej pomoci ľudí a psov Romana Šerfelová. Výstava sa bude konať možno opäť na Aničke, prípadne v nejakej v športovej hale. Na obľúbené podujatie prišli niektorí návštevníci, dážď však bol neúprosný.

Súťaže psov a aktivity pre deti

Súčasťou akcie budú súťaže o psie tituly v kategóriách ako Roztomilý tučko, Strapáčik, Extrafliačik alebo Supermix dvoch plemien. Program tvoria aj súťaže šikovnosti a poslušnosti „havkáčov“, módna psia show, ale aj kreatívne dielne, maľovanie na tvár a rôzne aktivity pre deti. Prvýkrát sa na tohtoročnej výstave môžu zúčastniť nielen orieškovia a čistokrvné psíky bez papierov, ale aj čistokrvné psy s preukazom pôvodu.

Výťažok z podujatia

Únia vzájomnej pomoci ľudí a psov touto formou podporuje majiteľov adoptovaných psov, ktoré dokážu často viac, než ich čistokrvní príbuzní, rýchlo sa učia a svojich majiteľov nadovšetko milujú. Zároveň však chce poukázať aj na časté kupovanie lacných čistokrvných psíkov od tzv. množiteľov. Výťažok z podujatia bude použitý na starostlivosť o opustené zvieratá v košickom útulku, ktorý občianske združenie prevádzkuje.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM