Marcel Páleš Správy

Výstraha 2. stupňa pre Košice: Teploty budú atakovať 37 stupňov!

Vysoké teploty nás čakajú dnes a nepoľavia ani v nasledujúce dni, práve naopak. Zajtra udrú trópy v plnej sile. V stredu by už mali atakovať 37 stupňov. Meteorológovia varujú!

Ilustračný obrázok k článku Výstraha 2. stupňa pre Košice: Teploty budú atakovať 37 stupňov!
Zdroj: Webnoviny.sk

Dnes od 11.00 do 19.00 hod. trvá výstraha 1. stupňa pred vysokými teplotami. Vydal ju Slovenský hydrometeorologický ústav. Miestami sa môže ortuť teplomera vyšplhať na 30 až 33 stupňov.

Utorok

Zajtra platí výstraha 2. stupňa v tom istom čase. Vo meste Košice sa očakáva miestami dosahovanie maximálnej teploty vzduchu 32 – 37 °C. A to už je teda poriadne horúco, hlavne pokiaľ sa nemôžete schladiť niekde pri vode. „Uvedená teplota vzduchu je v danej ročnej dobe a oblasti zriedkavá a pravdepodobnosť poškodenia zdravia nadmerným zaťažením organizmu u niektorých osôb je vysoká,“ varuje SHMÚ.

Streda

Výstrahu 2. stupňa pred vysokými teplotami vydal SHMÚ na stredu, a to od obeda do 19.00 hodiny. Očakáva sa teplota 33 – 36 stupňov. „Vysoká teplota predstavuje zvýšené nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov,“ varujú meteorológovia SHMÚ. „Uvedená teplota vzduchu je v danej ročnej dobe a oblasti zriedkavá a pravdepodobnosť poškodenia zdravia nadmerným zaťažením organizmu u niektorých osôb je vysoká,“ informujú pracovníci Slovenského hydrometeorolo­gického ústavu.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM