Andrea Mesarčíková Rôzne

Workshop "S IKT do Európy"

Základná škola Severná 21 v Moldave nad Bodvou zorganizovala dňa 27.9. o 14:00 hod. v priestoroch počítačového laboratória workshop k projektu"S IKT do Európy", kde bol všetkým účastníkom predstavený.

Táto ZŠ sa stala jedným z úspešných žiadateľov o nenávratný finančný príspevok prostredníctvom Agentúry pre štrukturálne fondy Európskej únie Ministerstva školstva Slovenskej republiky. Potvrdením spolupráce bolo podpísanie zmluvy medzi riaditeľkou školy p. Mgr. Dubinskou a Agentúrou dňa 23. septembra 2009. Celkovo bude na projekt použitých 172 230,01€ (5 188 601,28Sk) zo Štrukturálnych fondov Európskej únie, vrátane spolufinancovania.

Projekt školy s príznačným názvom „S IKT do Európy“ vďaka svojmu prínosu a pokrokovému prístupu k vzdelávaniu uspel v rámci operačného programu Vzdelávanie – opatrenia Premena tradičnej školy na modernú. Podpisom zmluvy sa zavŕšila niekoľkomesačná práca členov prípravného tímu, ktorí skompletizovali podklady k realizácii. Veľké poďakovanie patrí i zriaďovateľovi školy Mestu Moldava n/B, jeho štatutárovi Ing. I. Zachariašovi a členom Mestského zastupiteľstva za odsúhlasenie 5% povinného kofinancovania projektu.

Projekt sa realizuje v období október 2009 – september 2011. Hlavným cieľom projektu je obsahová prestavba vzdelávania na našej ZŠ s využitím inovatívnych foriem a metód výučby ako aj príprava absolventa pre perspektívne potreby vedomostnej spoločnosti. Celkovému zvýšeniu kvality vyučovacieho procesu prispeje zriadenie počítačového laboratória s 28 počítačmi, využitie 3 interaktívnych tabúľ i využitie senzorového systému Vernier na meranie a vyhodnocovanie experimentov na prírodovedných hodinách.

Pre žiakov bude mať veľký prínos samotná teoretická a praktická výučba pedagógov skúsenými lektormi v oblasti vzdelávania učiteľov z Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach a z oblasti informačných technológií z Technickej univerzity v Košiciach. Prostredníctvom získaných moderných vedomostí a zručností učitelia základnej školy prinesú do vyučovacieho procesu modernejší a kvalitnejší obsah pre žiakov. Ďalšou časťou projektu je tvorba edukačných materiálov, pracovných zošitov a metodických materiálov, ktoré budú ako pilotné aplikované na našej školy, neskôr po ich korektúre i na ďalších školách v našom meste i okrese. Vytvorené materiály skvalitnia a zatraktívnia vyučovací proces na školách.

Zdarné ukončenie projektu predpokladá, že ako prvá škola v meste budeme zapojená do Centra excelentnosti IKT pre ZŠ pre výmenu poznatkov a best-practice.

Špecifické ciele projektu: • Štandardizácia technickej základne školy, ktorá bude zodpovedať súčasnej úrovni rozvoja v oblasti IKT – inovácia didaktických prostriedkov na ZŠ; • Inovácia foriem a metód vzdelávania pedagógov a žiakov za účelom rozvoja kľúčových kompetencií; • Aplikovanie nových foriem a metód vzdelávania do interaktívneho vyučovacieho procesu – obsahová prestavba vzdelávacieho procesu; • Sprístupnenie možností Centra excelentnosti IKT pre ZŠ – technológie, výmena poznatkov a best-practice, telemost – IT Valley, TUKE, UPJŠ, firmy, škola.

workshop Moldava
8
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM