Webnoviny - Krimi

Z bytov odnášali peniaze, môžu si posedieť dva roky

Košickí policajti vypátrali a z prečinu porušovania domovej slobody spáchaného formou spolupáchateľstva obvinili dvoch Košičanov, 23-ročného Ondreja a 18-ročného Ladislava.

Foto: SITA (WEBNOVINY) – Tí majú za sebou najmä krádeže peňazí vo viacerých bytoch v Košiciach.

Na prelome januára a februára na Triede SNP v Košiciach vošli do neuzamknutého bytu, odkiaľ ukradli peňaženku s desiatimi eurami, čím majiteľke spôsobili škodu za 15 eur. V marci na Humenskej ulici v Košiciach ukradli z bytu, ktorého vchodové dvere boli pootvorené, peňaženku s 25 eurami, osobnými dokladmi, platobnými kartami a mobilom. Majiteľke spôsobili škodu za 50 eur. Z ďalšieho nezamknutého bytu na tej istej ulici tiež v marci ukradli taštičku so 140 eurami, osobnými dokladmi a platobnou kartou. Majiteľovi spôsobili škodu za 150 eur. Na prelome apríla a mája vošli do neuzamknutého bytu na Titogradskej ulici v Košiciach, kde z kabelky ukradli peňaženku so 40 eurami a dokladmi, čím majiteľke vznikla škoda za 50 eur. Obvinený Ondrej sám ešte v marci na Bernolákovej ulici v Košiciach vošiel do neuzamknutého bytu, odkiaľ z chodby ukradol peňaženku s dokladmi. Majiteľovi vznikla škoda za 15 eur. V prípade dokázania viny obom hrozí trest odňatia slobody až na dva roky.

Pri niektorých „návštevách“ pomáhal dvojici aj 16-ročný Eduard z Medzeva, s ktorým v marci z neuzamknutého bytu na Čapajevovej ulici v Košiciach z kabelky ukradli peňaženku s osobnými dokladmi a 45 eurami. V apríli minulého roka zase z neuzamknutého bytu na Rožňavskej ulici v Košiciach ukradli peňaženku s osobnými dokladmi a 20 eurami. Eduard je tiež obvinený z z prečinu porušovania domovej slobody.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM