Alexandra Kolínská Kultúra

Z Košíc nostalgicky vypravia Gemerský expres: Pozrite si presný harmonogram jazdy

Klub historických a koľajových vozidiel (KHKV) vypraví v piatok 29. augusta obľúbený historický Gemerský expres z Košíc do Slavošoviec. Po troch rokoch sa tak budú môcť cestujúci opäť dostať vlakom do srdca Gemera a obdivovať pod Homôlkou jednu z kuriozít regiónu – železničný tunel bez koľajníc.

Ilustračný obrázok k článku Z Košíc nostalgicky vypravia Gemerský expres: Pozrite si presný harmonogram jazdy

„Nostalgickú jazdu sme na sklonku prázdnin pripravili nielen pre milovníkov historických vlakov, ale aj pre celé rodiny s deťmi. Napokon, v spolupráci s tamojším regiónom a obcou Slavošovce sme pre cestujúcich pripravili relaxačný program v lone prírody, hry pre deti a chýbať nebude ani kultúrny program a tradičné slavošovské privítanie na stanici,“ povedal Ľubomír Lehotský z KHKV.

Klub svojimi jazdami dlhodobo propaguje oživovanie opustených tratí, po ktorých už viac ako desaťročie nepremáva osobná doprava. Aj touto formou chcem turistom priblížiť krásne a atraktívne regióny Slovenska.„V tomto prípade bude najväčším lákadlom, okrem jazdy historickým vláčikom, dobrodružná výprava do tunela. Nenáročná prechádzka je dlhá iba tri kilometre, no čo – to vyžaduje aj po fyzickej stránke," dodal Lehotský. Zdôraznil, že záujemcovia by si mali priniesť baterky, lampáše či iné svietidlá, ktoré sú v dlhom tuneli neoceniteľnou pomôckou.

„Pre všetkých bude k dispozícii originálny prírodný areál pri tuneli a miestni podnikatelia zabezpečia aj výborný guláš, opekané klobásky a predaj ovčieho syra. Tí, ktorí sa do tunela nevydajú, môžu v obci navštíviť pamätnú izbu slovenského rozprávkara Pavla Dobšinského,“ uzavrel Lehotský.

Cestovný poriadok

Stanica Príchod Odchod
Košice 7:35
Plešivec 9:05 9:10
Slavošovce 10:00 10:30
Rochovce 10:40 10:41
Ochtiná 10:46 10:47
Štítnik 10:57 11:15
Ochtiná 11:25 11:26
Rochovce 11:31 11:32
Slavošovce 11:42 16:30
Plešivec 17:20 17:31
Košice 19:10

Cestovné

Lístok Jednosmerný Obojsmerný
Detský 5 eur 7 eur
Dospelý 8 eur 15 eur
Rodinný 25 eur 40 eur

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM