Alexandra Kolínská Kultúra

Z pripravovaného albumu Nocadeň: Nový song sa vám vryje do pamäti

Skupina Nocadeň pripravuje hitový album a čakanie naň sa rozhodli fanúšikom spríjemniť silnou, emotívnou pesničkou V nás. Tá v sebe nesie všetky esencie toho, čo majú ľudia radi v pesničkách tejto formácie.

Ilustračný obrázok k článku Z pripravovaného albumu Nocadeň: Nový song sa vám vryje do pamäti
Zdroj: Dnes24.sk

Po vypočutí si ju zaradíte medzi hity akými sú Nestrieľajte do labutí, Buď hviezda, Steny alebo Slová už nevravia nič. Potvrdzujú to aj nadšené reakcie fanúšikov na sociálnych sieťach. Eufórickú radosť z tejto pesničky má aj samotná kapela.

„Pre mňa bolo už prvé vypočutie demo nahrávky veľkým zážitkom. Niektoré naše pesničky mi časom zovšedneli, ale táto patrí k tým, ktoré milujem a vedel som, že je a bude výnimočná. Jej sila tkvie v priamočiarosti a v tom, že sme zachytili emóciu, ktorú sme mali v skúšobni. Naše duše sú v nej tak trochu zaliate ako pečať,“ priznáva bubeník Peter Gufrovič.

Skladbu otextoval už tradične Rasťo Kopina a hudbu zložili spoločne s bratom Robom. Úplne prvotný nápad vznikol pred dvomi rokmi, krátko po výročnom koncerte v divadle. „Skúšal som si vtedy rôzne kombinácie efektov a zrazu sa objavil ten správny zvuk. Po niekoľkých minútach prišiel ten pravý akord a po chvíli už bola jasná harmónia v slohe,“ spomína Robo Kopina na večer v skúšobni, ktorý vtedy trochu podcenil situáciu a nemal si tento nápad ako nahrať.

„Radšej som prestal s hraním a letel som k svojej priateľke Sabke, aby som si to u nej nahral,“ dodáva gitarista. Proces nahrávania bol však pomerne zvláštný. Nocadeň nahrali základ skladby a rozposlali ho rôznym klávesákom. Na nahrávke sa tak stretávajú ľudia, ktorí sa možno ani nepoznajú. Martin „Isobutan“ Krajčír z The Ills, Kubo Tvrdík z kapely Billy Barman, Martin Husovský z Komajoty, či Matúš Pavlík z Peter Bič Project.

Foto: Nocadeň

Nocadeň Pripravuje nový album: Tu je ich nový hit
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM