Krimi

Z tohto činu tínedžerov na košickej zastávke vám zostane rozum stáť: Ponúkli pomoc a...

Podarený párik tínedžerov! Len 15 ročná Košičanka s kamošom (19) si poriadne zavarili. Za svoj čin im tak hrozí pobyt za mrežami.

Ilustračný obrázok k článku Z tohto činu tínedžerov na košickej zastávke vám zostane rozum stáť: Ponúkli pomoc a...
Zdroj: Dnes24.sk

Košickí policajti, podľa krajskej policajnej hovorkyne Jany Mésarovej, formou spolupáchateľstva obvinili 15-ročnú tínedžerku z Košíc a 19-ročného mladíka zo Sobraneckého okresu. Podľa hovorkyne majú na rováši obvinenie z prečinov krádeže a neoprávneného vyrobenia a používania platobného prostriedku, elektronických peňazí alebo inej platobnej karty.

Podľa polície tínedžeri pred dvoma mesiacmi nadránom na jednej z košických zastávok MHD v Košiciach pristúpili k poškodenému 25-ročnému mužovi z okresu Stará Ľubovňa s tým, že mu chcú pomôcť.

,,Využili jeho dôverčivosť, pričom starší z obvinených mladému mužovi stiahol z ramena ruksak, aby v ňom našiel papierové utierky a vypýtal si od neho mobilný telefón s tým, že mu privolá odvoz. V momente, keď mal obvinený muž v ruke mobil, z miesta ušiel aj spolu s peňaženkou, ktorú poškodenému mladíkovi ukradol z ruksaku. Následne odcudzenou bankovou platobnou kartou, ktorá sa nachádzala v peňaženke, obvinení vykonali viaceré neoprávnené platby za nákupy za viac ako 60 eur," uviedla Mésarová

Podľa polície spôsobili poškodenému mužovi celkovú škodu vyčíslenú na viac ako 145 eur. Obvineným osobám za tieto skutky hrozí trest odňatia slobody na jeden až päť rokov, mladistvej osobe sa trestná sadzba znižuje na polovicu.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM