Správy

Za cvičenie v košickej väznici padali tresty: Vedúci pracovník prišiel o flek a to nie je všetko!

Jeden odvolaný funkcionár a sedem disciplinárnych opatrení - to je výsledok preverovania prípadu dozorcov v košickej base, ktorí zorganizovali cvičenie a z väzňov si urobili figurantov.

Ilustračný obrázok k článku Za cvičenie v košickej väznici padali tresty: Vedúci pracovník prišiel o flek a to nie je všetko!
Zdroj: Webnoviny.sk

Na prípad upozornila televízia Markíza a ukázala zábery z cvičenia v košickej väznici z októbra 2012, ktoré do televízie poslal anonym. Členovia Zboru väzenskej a justičnej stráže do odsúdených strkali, vykrikovali po nich a nútili ich behať po chodbách.

„Osobitná komisia zriadená ministrom spravodlivosti SR a generálnym riaditeľom zboru väzenskej a justičnej stráže zistila, že v ústave 12. októbra 2012 došlo k administratívnemu a organizačnému nezvládnutiu služobných činností, ako aj pochybeniu, či už vo vzťahu k interným alebo všeobecne záväzným a právnym predpisom,“ uviedla hovorkyňa ministerstva spravodlivosti Alexandra Donevová.

Po zisteniach komisie siedmim príslušníkom ZVJS uložili disciplinárne opatrenie za porušenie základných povinností príslušníka zboru a porušenia základných povinnosti nadriadených. Donevová spresnila, že štyria príslušníci pocítia svoje disciplinárne prehrešky na plate, traja dostali pokarhanie. „Zároveň bol odvolaný z funkcie vedúci pracovník priamo zodpovedný za organizáciu a riadenie týchto služobných činností,“ dodala hovorkyňa.

Rezort spravodlivosti pripravuje aj systémové opatrenia. Zmeny budú v štruktúre a systéme riadenia a činnosti jednotiek špeciálnych zásahových skupín zboru, ktoré podľa hovorkyne prinesú zvýšenú kvalitu ich vycvičenosti, účelnosti a efektívnosti.

Foto:ilustračné

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM