Krimi

Za pár dní 5 zhorených áut v košických uliciach: Aktuálne INFO od polície

Košickí hasiči mali v uplynulých dňoch plné ruky práce. Podľa polície sa dá predpokladať, že išlo o úmyselné založenie požiaru.

Ilustračný obrázok k článku Za pár dní 5 zhorených áut v košických uliciach: Aktuálne INFO od polície
Zdroj: TASR

„Aj keď oficiálne stanovisko HaZZ k príčine vzniku požiarov doteraz vypracované nebolo, dá sa predpokladať, že ide o úmyselné založenie požiaru. Vo všetkých prípadoch prebieha vyšetrovanie, aj keď v jednom z nich nebolo oficiálne podané trestné oznámenie zo strany poškodeného. V ďalších štyroch išlo o osobné motorové vozidlá, ktoré boli prevádzkyschopné, a ktoré patria konkrétnym fyzickým osobám. Jedno bolo odhlásené vozidlo, ktorého stav nebol spôsobilý na jazdu po cestnej komunikácii,“ uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Jana Mésarová.

Výška škody zatiaľ podľa jej slov nebola vyčíslená, avšak čo sa týka jednotlivých vozidiel, pohybuje sa v rozmedzí od 1000 do 20 000 eur.

„Polícia vedie vyšetrovanie pre trestný čin poškodzovania cudzej veci a v jednom prípade aj za trestný čin porušovania domovej slobody,“ vysvetlila. Podľa krajskej policajnej hovorkyne páchateľ zatiaľ zistený nebol, polícia však na objasnení skutkov pracuje.

Foto: Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM