Rôzne

Za zábavou vyrážajú mimoriadne vlaky: Košičania, čo všetko budete môcť zažiť?

Pre fanúšikov Detskej železnice v Košiciach máme skvelú správu, v sobotu vyrážajú mimoriadne vlaky! Okrem jedinečnej jazdy je pripravená je zimná záhrada na Alpinke, čítanie rozprávky, premietanie filmov i grilované špeciality. Pozrite si, kedy vláčiky vyrazia. :)

Ilustračný obrázok k článku Za zábavou vyrážajú mimoriadne vlaky: Košičania, čo všetko budete môcť zažiť?
Zdroj: TASR

Prvé mimoriadne jazdy v tomto roku na Detskej železnici v Košiciach si môžu záujemcovia vychutnať už túto sobotu. Mimoriadne vlaky odídu zo stanice Čermeľ o 10:00 a 12:00 hodine, z Alpinky o 11:30 a 13:30 hodine.

„Myšlienka zimných jázd vychádza z minuloročnej premiérovej skúsenosti, kedy sme sa stretli s mimoriadne pozitívnym ohlasom našich návštevníkov. Žiaľ, v tomto roku to bude pravdepodobne bez typickej zimnej kulisy – snehu,“ vysvetľuje pozadie novej tradície Igor Holéczy z občianskeho združenia Detská železnica Košice.

Mimoriadne vlaky budú zostavené z krytých i otvorených vozňov a potiahne ich jeden z historických motorových rušňov Danka alebo Janka. Nebude chýbať horúci čaj a deky. Na konečnej stanici Alpinka je pripravený program pre deti a na svoje si prídu aj rodičia. „Najmenší sa môžu tešiť na čítanie rozprávky Ako šlo vajce na vandrovku v podaní herečky košického Štátneho divadla Adriany Ballovej. Nasledovať bude premietanie pásma animovaných filmov a vozenie na poníkovi,“ dodal Holéczy.

Aj keď pôjde o mimoriadnu jazdu, jazdiť sa bude za riadne cestovné. Cena cestovného lístka zahŕňa jazdu tam a späť a program, okrem vozenia na poníkovi a grilovaných špecialít, informovala Zuzana Lehotská z OZ Detská železnica Košice.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM