Lenka Fedorová Rôzne

Zápisy: ZOZNAM najžiadanejších košických škôl

V Košiciach prebehli zápisy na povinnú školskú dochádzku. Pozrite si, o ktoré základné školy v našom meste bol najväčší záujem.

Ilustračný obrázok k článku Zápisy: ZOZNAM najžiadanejších košických škôl
Zdroj: TASR

Počas apríla sa konal v Košiciach zápis detí na povinnú školskú dochádzku v základných školách. Podľa školského zákona je zákonný zástupca dieťaťa povinný prihlásiť dieťa na plnenie školskej dochádzky v základnej škole. Zapísané musia byť aj tie deti, ktorých rodičia požiadajú o odklad povinnej školskej dochádzky, resp. tie, ktoré budú so súhlasom riaditeľa našej základnej školy plniť školskú dochádzku v zahraničí.

„Počet žiakov zapísaných do 1. ročníka ZŠ v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Košice pre školský rok 2017/2018 je 2148,“ uviedla pre Košice24 hovorkyňa mesta Linda Šnajdárová.

Ako ďalej prezradila, na základe momentálne dostupných údajov môžno skonštatovať, že najväčší záujem o plnenie povinnej školskej dochádzky je v nasledovných základných školách:

  • ZŠ L. Novomeského
  • ZŠ Staničná
  • ZŠ Belehradská
  • ZŠ Park Angelinum
  • ZŠ Kežmarská 28

„Vzhľadom na to, že v súčasnosti prebieha proces schvaľovania odkladov povinnej školskej dochádzky, konkrétne počty budúcich prvákov budú známe začiatkom septembra 2017,“ uviedla na záver hovorkyňa.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM