Samospráva

Zastupiteľstvo Košíc schválilo úver do výšky 2,5 milióna eur: Peniaze pôjdu na prevádzku najmä škôl

Mesto Košice bude mať aj na budúci rok kontokorentný úver do výšky 2,5 milióna eur. V pondelok to schválili poslanci mestského zastupiteľstva. Krátkodobý úver je, tak ako v minulosti, určený na vyrovnanie časového nesúladu medzi príjmami a výdavkami bežného rozpočtu.

Ilustračný obrázok k článku Zastupiteľstvo Košíc schválilo úver do výšky 2,5 milióna eur: Peniaze pôjdu na prevádzku najmä škôl
Zdroj: Webnoviny.sk

Cieľom je podľa vedenia mesta vytvorenie finančnej rezervy na včasné financovanie verejnoprospešných služieb mesta, vrátane mestských častí, školských zariadení a zariadení sociálnych služieb.

„Podielové dane od fyzických osôb väčšinou dochádzajú až koncom mesiaca a nám treba platiť prevádzku najmä materských a základných škôl, takisto aj prevádzku magistrátu k polovici mesiaca, preto potrebujeme preklenúť toto obdobie. Koncom mesiaca, keď nám peniaze prídu, vrátime ich financujúcej banke,“ uviedol pre novinárov primátor Richard Raši.

Úver poskytne banka na bežnom účte formou povoleného debetného zostatku, ktorý musí byť ku koncu rozpočtového roka vyrovnaný. Jeho čerpanie magistrát predpokladá len v krátkych časových úsekoch pred prísunom podielových daní.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM