Lenka Fedorová Rôzne

Zatvorili Archeologický komplex Dolná brána: Čo je za tým?

Ak ste sa plánovali vybrať na prehliadku do archeologického komplexu ukrytého pod Hlavnou ulicou, v najbližšie dni tam zrejme nepochodíte. Prečo ho zatvorili?

Ilustračný obrázok k článku Zatvorili Archeologický komplex Dolná brána: Čo je za tým?
Zdroj: TASR

Archeologický komplex Dolná brána je obľúbeným miestom návštevy mnohých turistov i domácich. V týchto dňoch sa duň však vybrať neoplatí. Čo je dôvodom jeho zatvorenia?

Podľa informácií košického bytového podniku, ktoré magistrát zverejnil na svojom webe, sa v priestoroch Archeologického komplexu – Dolná brána začali práce súvisiace s opravou časti muriva, ktoré sa samovoľne uvoľnilo.

Ako ďalej bytový podnik informuje, práce majú potrvať do 26. mája tohto roku. Počas nastávajúceho víkendu by však mali byť práce na oprave muriva pozastavené a brány komplexu pre návštevníkom otvorené.

„Priestor kde došlo k opadnutiu muriva bude uzavretý a zabezpečený páskami – Zákaz vstupu. V prípade, že sa práce nedokončia do 29. mája 2017, bude naďalej Dolná brána zatvorená do doby ukončenia prác,“ informoval Bytový podnik.

O dokončení prác vás budeme včas informovať. Sledujte nás aj na našom facebookovom profile a nenechajte si ujsť zaujímavosti z Košíc a okolia.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM