Silvia Karasová Správy

Zaujímate sa o letectvo? V Košiciach sa mu budete môcť priučiť.

Košice sa majú v budúcnosti stať centrom výučby v oblasti letectva a leteckých činností. Dnes s vidinou tohto cieľa podpísalo memorandum o spolupráci osem subjektov.

Ilustračný obrázok k článku Zaujímate sa o letectvo? V Košiciach sa mu budete môcť priučiť.
Zdroj: TASR

Do tejto spolupráce sú zahrnutí: LF TUKE, Letisko Košice, Slovenské technické múzeum – Múzeum letectva, Slovenský národný aeroklub – Letecká škola Bidovce, košická Stredná priemyselná škola (SPŠ) dopravná, SPŠ strojnícka, Softvérová spoločnosť PWC Avis a Slovenská letecká agentúra.

Ako sa vyjadril dekan Leteckej fakulty Technickej univerzity v Košiciach František Adamčík, cieľom tohto projektu je hlavne podchytiť mládež, ktorých láka letecká činnosť: „Veľmi ma teší, že sa vytvorila platforma, na ktorej bude možné prepojiť záujem mladých ľudí o letectvo a techniku,“

Dekan zároveň ocenil spoluprácu košického letiska, ktorého rozvoj pomôže pri uplatnení absolventov Leteckej fakulty, ako aj počas štúdia, napríklad pri zadávaní tém bakalárskych a diplomových prác: „Nadväzujeme na tradície, ide o nádherné povolanie a škoda by bolo neponúknuť to mladej generácii,“

Košice ako centrum výučby vysokošpeciali­zovaného leteckého personálu, nie je náhoda. Mesto má v letectve viac ako storočnú tradíciu. Bohaté zastúpenie malo mesto v minulosti aj v leteckom vzdelávaní, výskume, vývoji, skúšobníctve, či znaleckej a expertíznej činnosti.

Vyššie spomínané organizácie, ktoré sa do projektu zapojili sa zaväzujú k vzájomne pomoci, propagácii a koordinácii aktivít v rámci vzdelávacej a vedecko-výskumnej činnosti.

Memorandum Košice letectvo
1
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM