Michal Lendel Rôzne

Zaujímavá zmena na UPJŠ: Učitelia so žiakmi sa vykašľali na výťahy, na 10. poschodie peši!

Študenti a učitelia lekárskej fakulty povedali dosť výťahom! V 10-poschodovej budove to veru nie je žiadna slasť, ale komu sa nelení...

Ilustračný obrázok k článku Zaujímavá zmena na UPJŠ: Učitelia so žiakmi sa vykašľali na výťahy, na 10. poschodie peši!
Zdroj: TASR

Motto akcie „použi schody, nie výťah“

V rámci európskeho Týždňa pohybu (Move week) sa dnes zúčastňujú zamestnanci a študenti košickej Lekárskej fakulty aktivity „Hýb sa do schodov“. Samozrejme vítaná je aj verejnosť. Všetko sa to odohráva v budove dekanátu na Triede SNP 1. Cieľom akcie je propagovať využívanie jednej z najjednoduchších a najprístupnejších pohybových aktivít – chôdze po schodoch.

Podujatie s mottom „použi schody, nie výťah“ organizuje Spolok medikov mesta Košice v spolupráci s Ústavom telesnej výchovy a športu UPJŠ v Košiciach. Jeho cieľom je motivovať študentov a učiteľov prichádzajúcich na výučbu, aby vynechali výťahy a išli pešo po schodoch v rámci 10-poschodovej budovy.

Informačné stánky…

Akcia je prístupná aj verejnosti a jej hlavnou myšlienkou je podpora pohybu ako významného prvku v prevencii mnohých súčasných civilizačných ochorení. Na každom poschodí budú študenti záujemcom robiť rôzne vyšetrenia, merania a porovnávať namerané hodnoty s fyziologickými hodnotami.

Cieľom je zvýšiť povedomie verejnosti o dôležitosti pohybu ako súčasti zdravého životného štýlu a významu prevencie ako prvého základného kroku udržania si zdravia.

Študenti sa tiež venujú témam ako sú vplyv výživy a fajčenia na zdravie človeka, dôležitosť dodržiavania pitného režimu a nezabudnú ani na mentálne zdravie a vplyv stresu na organizmus.

Ďalšie akcie, ktoré sa chystajú…

No to nie sú všetky aktivity, ktoré univerzita chystá. Ústav telesnej výchovy a športu organizuje aj ďalšie akcie naplánované na nasledujúce dni. Ponúkame stručný program nasledujúcich dní: 9.10. – Aerobic night (17.00–20.00) 10.10. – 24-hodinová plavecká štafeta (12.00 štvrtok – 12.00 piatok) 11.10. – Hýb sa v posilňovni (9.00–15.00)

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM