Lenka Fedorová Kultúra

Zažite apríl v Košiciach naozaj zaujímavo: TOP 10 akcií, na ktorých by ste rozhodne nemali chýbať

Nový mesiac klope na dvere. Áno, je to tak. Ani sme sa nenazdali a prichádza apríl. Zažiť sa počas neho dajú aj všakovaké zaujímavé akcie. V Košiciach sa chystajú podujatia, ktoré by rozhodne nemali ujsť vašej pozornosti. Vybrali sme rovnú desiatku z nich.

Ilustračný obrázok k článku Zažite apríl v Košiciach naozaj zaujímavo: TOP 10 akcií, na ktorých by ste rozhodne nemali chýbať
Zdroj: TASR

PAVOL HAMMEL TOUR 2016

4. apríla 2016 o 19:00, Historická radnica

Nestarnúca legenda prichádza do Košíc, aby potešila ucho košického fanúšika. Koncom minulého roka vydal už v poradí svoj 37. album s názvom Z pekla šťastie. Na textoch sa podieľali aj Milan Lasica, Kamil Peteraj či Vlado Slivka. Príďte si vypočuť známe hity obľúbenej legendy slovenskej hudobnej scény.

ADAM ĎURICA – MANDOLÍNA TOUR 2016

5. apríla 2016 o 19:00, Spoločenská pavilón

Obľúbený spevák Adam Ďurica poteší svojím koncertom nielen fanúšikov ženského pohlavia. Na žiadosť fanúšikov pridal koncert aj v Košiciach a vy si ho nenechajte ujsť už 5. apríla 2016. Ďurica vás poteší známymi i menej známymi piesňami, ktoré vám pohladia dušu.

ANNA KARENINA

6. apríla 2016 o 19:00, Štátne divadlo

Príbeh Anny Kareniny žne úspechy po celom svete. Režiséri prostredníctvom neho skúmajú spoločnosť pohľadom do ľudských vzťahov a do vnútra človeka. Aj mladý ruský režisér a choreograf Kirill Simonov, si špeciálne pre košický balet vybral Annu Kareninu pre odhalenie premenlivosti človeka, túžbu po šťastí a úsilie o mravné sebazdokonalenie.

NA SKLE MAĽOVANÉ

6.apríla 2016 o 19:00, Malá scéna

Ernest Bryll a Katarzyna Gärtnerová zvolili pre hru o nebojácnom zbojníkovi Jánošíkovi formu scénickej balady, v ktorej narodenie Jánošíka, lásku a smrť zobrazili epicko-lyricky. Hru pokojne možno nazvať „ľudovým muzikálom" alebo folklórnym beatovým muzikálom.

VEREJNÝ ODPOČET SLOVENSKÉHO TECHNICKÉHO MÚZEA

7. apríl 2016 o 10:00, Slovenské technické múzeum

Prijmite pozvanie na odpočet činnosti a hospodárenia Slovenského technického múzea za rok 2015 v prednáškovej sále Slovenského technického múzea.

CHIKI LIKI TU-A

7. apríla 2016 o 20:00, Tabačka KULTURFABRIK

Pamätáte sa na hit „Láska moja kde si?“. Týmto hitom však kapela svoje pôsobenie neskončila. Na konte má už viac ako 1200 koncertov v 15 krajinách Európy. Tentokrát zavíta a hudobné ucho fanúšikov poteší v našom meste.

SLOVENSKO – RUSKO

14. apríla 2016 o 17:00, Steel Aréna

Majstrovstvá sveta sa blížia a s nimi aj prípravné zápasy. Tentokrát zavítajú po dvoch rokoch do Košíc reprezentanti ruskej zbornej. Zažite atmosféru najobľúbenejšieho slovenského športu za účasti zvučných mien slovenského u ruského hokeja.

ZOČI VOČI TOUR

22. apríla 2016 o 17:30, Collosseum

Kapela Zoči Voči vyráža po vyše roku opäť na slovenské turné! Iba na tomto turné sa môžete tešiť na celkom nové piesne z pripravovaného albumu skupiny, ktorý vyjde na jeseň 2016.

S LÁSKOU NO NAME TOUR 2016

24. apríla o 19:30, Angels Aréna

Po dlhšom čase sa známa slovenská kapela z Košíc, No Name, rozhodla vystúpiť aj pred slovenským publikom. V našom meste odohrá v rámci svojho turné koncert v Angels Aréne.

ZVONÁR U MATKY BOŽEJ

28. apríla 2016 o 19:00, Štátne divadlo

Spletitý príbeh hlavnej predstaviteľky cigánky Esmeraldy a zvonára Quasimoda, kňaza Frolla či veliteľa vojakov Phoebusa, budú načrtnuté na motívy spoločenského a mravného úpadku, tyranie a intríg vrstiev Paríža. Divák sa môže tešiť na viacúrovňové rozvrhnutie javiska príznačné pre večne tajomný pobyt zmoreného Quasimoda v útrobách katedrály v Paríži.

Foto: Ilustračné

Môže vás zaujímať:

Tipy na relax a zábavu v Košiciach? Stačí kliknúť a máte ich ako na dlani

Európskym hlavným mestom kultúry 2013 to vraj neskončilo: Mesto podporilo tieto projekty

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM