Alexandra Kolínská Od Vás

Zažite valentínske čaro so svojou polovičkou: 5 najromantickejších miest v Košiciach!

Najromantickejší deň v roku je opäť tu a zaľúbení premýšľajú, ako najlepšie stráviť Valentína. Niektorí ľudia vymýšľajú originálne darčeky, iní zase organizujú fascinujúce výlety. No romantiku si môžete užiť aj v Košiciach.

Ilustračný obrázok k článku Zažite valentínske čaro so svojou polovičkou: 5 najromantickejších miest v Košiciach!
Foto: Alexandra Kolínská / Zdroj: Dnes24.sk

Lámete si hlavu s problémom, kam zobrať svojho partnera na Valentína? Chcete vymyslieť niečo, aby ste sa cítili so svojou polovičkou príjemne a pritom si nepredstavujete stráviť 14. február iba v reštaurácií? Máme pre vás päť tipov, kam môžete v tento deň zobrať svoju lásku a nič tým určite nepokazíte. Obyčajná prechádzka v príjemných častiach Košíc poteší snáď každého. Aj takto sa totiž dá oslavovať Valentín.

Spievajúca fontána – Hlavná ulica

Košická Spievajúca fontána je prvou fontánou svojho druhu na Slovensku. Čaro fontány spočíva v tom, že synchrónne reaguje na vlasnú hudbu, na zvonkohru, ale aj na živú hudbu znejúcu zo Štátneho divadla. Efekty vystrekujúcej vody v kombinácii so svetlami v piatich farbách, ktoré osvetľujú spievajúcu fontánu očaria skutočne každého. Mladé páriky ju často navštevujú, vyznanie lásky pri košickom skvoste určite na vašu polovičku zaberie.

„Pri spievajúcej fontáne som spoznala svojho priateľa s ktorým sme dodnes. Na toto miesto sa vraciame nielen na Valentína, ale vždy si tu radi posedíme aj na naše výročie. Táto fontána má pre nás obidvoch veľký a hlboký význam,“ rozcítila sa Simona (22).

Hájske vodopády – obec Háj

Hájske vodopády, nazývané aj Vodopády Hlboký jarok sú situované v Hájskej doline neďaleko od cesty spájajúcej obce Háj a Hačava. Patria medzi najkrajšie útvary Slovenského Krasu. Vodopády sa valia z travertínových hrádzí, ktoré boli vytvorené potokom Garádics. Najväčší vodopád je 6,6 m vysoký, a aj ďalšie tri sú vyššie ako 4 m. Romantická prechádzka s vašou polovičkou po Hájskej doline je zaručeným relaxom.

„Je tu prekrásna príroda. Oplatí sa sem prísť so svojou polovičkou či v zime, či v lete. Každá prechádzka stojí za to, aj tá Valentínska. Tu je živý dôkaz toho, že romantika nemusí byť vždy len pri dobrej večeri alebo pri sviečkach,“ povedala Lenka (27).

Výhliadková veža Hradová – mestská časť Kavečany

Vyhliadková veža vysoká 21,5 m sa nachádza v mestskom lesoparku na kopci Hradová. Je postavená vo výške 466 m n.m. a zo svojho vrcholu poskytuje výhľad na Košice a široké okolie. Prístup je chodníkom pre peších (cca 20 min) z parkoviska štátnej cesty Košice – Kavečany. Nádherný výhľad vám určite spríjemní chvíle so svojou polovičkou.

„Výhliadková veža je veľmi úchvatné a impozantné miesto. Podľa mňa je to najromantickejšie miesto v celých Košiciach, pretože keď tam stojíte so svojou polovičkou a máte celé svoje mesto na dlani, je to nádherný pocit, pri ktorom zabudnete na všetky starosti a trápenia,“ rozcítila sa Eva (38)

Zádielska tiesňava – Zádielska dolina, obec Zádiel

Pre náročnejšie dvojice, ktorý obľubujú turistiku, si pekného valentína môžu vychutnať aj výhľadom zo Zádielskej tiesňavy. Zádielská tiesňava alebo Zádielska dolina je typická krasová 3 km dlhá dolina pri obci Zádiel. Nachádza sa v národnom parku Slovenský kras a leží medzi planinou Horného vrchu a Zádielskou planinou. Vytvorila ju intenzívna erozívna činnosť potoka Blatnica, je miestami len 10 metrov široká a jej vápencové skalné útesy dosahujú výšku vyše 300 m.

„Chodievam sem veľmi rád. Dá sa tu super oddýchnuť v akomkoľvek ročnom období. To ticho, pokoj a vzduch vás odreaguje od rušného veľkomesta. Na niektorých miestach je skvelá ozvena. Keď sem prídeme s priateľkou, perfektne sa na tom bavíme,“ prezradil Matúš (32).

Vodná nádrž Bukovec – obec Bukovec

Nad obcou Bukovec a vedľa obce Hýľov sa nachádza veľká Bukovecká umelá nádrž, slúžiaca ako zásobáreň pitnej vody pre mesto Košice a jeho okolie. V letných mesiacoch je sprístupnená vodná nádrž pod Bukovcom obľúbeným miestom prímestskej rekreácie a oddychu. Aj toto miesto si vedia zaľúbené dvojice vychutnať.

„Ooo, tak sem chodíme s drahým často. Nie je nič lepšie ako taká poobedňajšia prechádzka okolo nádrže s osobou, ktorú milujete. Doma v ruchu sa často nestíhame ani porozprávať, tak si to vždy vynahradíme počas prechádzky. Na jeseň a na jar sú prechádzky najkrajšie, v lete sa sem zase chodíme kúpať,“ priznala sa nám Michaela (25).

A ak sme vás našimi valentínskymi tipmi náhodou predsa len nepresvedčili, môžete si za romantikou odskočiť aj ďalej od Košíc, napríklad pod pustý hrad. Aj Zvolen totiž ponúka dostatok miest, kde si užijete spoločné chvíle so svojou polovičkou, veď si to pozrite sami.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM