Zuzana Vajayová Rôzne

Zdravotný personál poučí žiakov, ako sa majú chrániť v lete

Zvýšiť informovanosť detí, ktorým hrozia úrazy v letných mesiacoch, a naučiť ich, ako kamarátom podať prvú pomoc, chce zdravotnícky personál ARO v Detskej fakultnej nemocnici (DFN) v Košiciach novým projektom Bezpečné leto.

Klinika totiž zaznamenáva zvýšené hospitalizácie v júni, júli a auguste.

„Pripravili sme projekt, počas ktorého budú v júni naše kolegyne v košických základných školách hovoriť o tom, ako sa môžu chrániť a zároveň ich naučia základy resuscitácie,“ uviedla manažérka dennej zmeny na III. Klinike pediatrickej anestéziológie a intenzívnej medicíny DFN Lucia Behunová.

Ako predsedníčka Občianskeho združenia Detské ARO Košice pripomenula, že kolektív lekárov a sestier z kliniky založil združenie ešte v októbri. Cieľom je získať finančné prostriedky a materiálnu pomoc na zlepšenie starostlivosti o kriticky choré deti a ich rodiny a dievčatá a chlapcov, ktorí sú na domácej umelej pľúcnej ventilácii.

Zberné schránky verejnej zbierky združenia budú do 15. marca 2012 umiestnené v košických nákupných centrách. Behunová vysvetlila, že vyzbierané peniaze chcú použiť na nákup resuscitačnej postele. Cena jednej sa pohybuje okolo 10.000 eur.

Zdroj: TASR Foto: Ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM