Zuzana Vajayová Rôzne

Zdravotný stav postreleného policajta sa zlepšuje

Zdravotný stav policajta, ktorého pri prestrelke neďaleko obce Kysak v okrese Košice – okolie postrelil muž podozrivý z prípravy úkladnej vraždy sa postupne zlepšuje.

„Pacient je stále hospitalizovaný na Oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny Univerzitnej nemocnice L. Pasteura (UNLP) Košice. V týchto dňoch už sedí a prijíma potravu cez ústa. Zajtra (24.5.) podstúpi kontrolné CT vyšetrenie, po ktorom sa lekári rozhodnú, ako budú ďalej postupovať v liečbe,“ informovala TASR hovorkyňa UNLP Jaroslava Oravcová.

37– ročný policajt utrpel vážne zranenia 10. mája pri prestrelke neďaleko obce Kysak, kde boli nasadené špeciálne policajné jednotky na odhalenie a zadržanie muža podozrivého z prípravy úkladnej vraždy. 43-ročný Matej Č. z obce Sokoľ bol pri akcii tiež postrelený a zraneniam podľahol 12. mája v UNLP.

Hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Baloghová vtedy uviedla, že po získaní informácií procesne zadokumentovaných, dostatočne potvrdzujúcich úmysel podozrivého vykonať predmetný skutok riadiaci akcie dal pokyn na zadržanie podozrivého muža s tým, že príslušníci špeciálnych útvarov vykonali zákrok zákonným spôsobom. Dodala, že podozrivý nereagoval na výzvu zasahujúcich policajtov, ale vytiahol na nich krátku guľovú zbraň a začal strieľať. Na to príslušníci pohotovostného policajného útvaru reagovali použitím služobných zbraní a ozbrojeného muža zneškodnili. „Podozrivý bol zasiahnutý niekoľkými strelnými ranami, pričom sám vystrelil sedem rán na zasahujúcich policajtov, ktorých úlohou bolo chrániť život osoby vystupujúcej v mene osoby zo zahraničia. Jedna zo striel podozrivého zasiahla do hornej časti trupu zasahujúceho príslušníka Policajného zboru,“ doplnila Baloghová.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM