Lenka Fedorová Správy

Zimná údržba v Košiciach predmetom sporu: Ako ju hodnotia radní?

Uplynulá zima dala Košičanom poriadne zabrať. Zatiaľ, čo niektorí poslanci evidovali v zimnej údržbe problémy, mesto má na to iný názor. Čítajte viac.

Ilustračný obrázok k článku Zimná údržba v Košiciach predmetom sporu: Ako ju hodnotia radní?
Zdroj: Dnes24.sk

Uplynulá zima prekvapila Košičanov poriadnou nádielkou snehu. Zatiaľ, čo niektorí sa snehu tešili, iných potrápili aj poriadne pády na ľade. Sneh robil problémy najmä na chodníkoch a parkoviskách.

Podľa niektorých poslancov košického mestského zastupiteľstva sa zimná údržba stretla s viacerými problémami. Poslanec Ján Dečo tak v interpelácii požadoval odpoveď na otázku ako Kosit predíde do budúcna nezvládnutiu zimnej údržby. Rovnakej témy sa dotkol aj poslanec Miloš Ihnát, ktorý apeloval na vážne problémy zimnej údržby v januári 2017.

Zdá sa však, že radní majú vo veciach jasno. „Na základe informácií rozhodujúcich zložiek zabezpečujúcich kontrolu cestnej premávky neboli zaznamenané žiadne vážne problémy, ktoré by si vyžiadali riešenie mimoriadnej situácie,“ informoval košický magistrát.

Ako sa ďalej v odpovedi uvádza, v danom čase mesto Košice zabezpečovalo zimnú údržbu v súlade s Operačným plánom podľa priorít: 1. štátne cesty a trasy MHD, 2. ostatné miestne komunikácie II. a III. triedy, chodníky, zástavky MHD, atd. a 3. miestne komunikácie IV. triedy – parkoviská.

„Práce boli zabezpečené v maximálnej možnej miere s ohľadom na počty nasadenej techniky. Nie všetky chodníky, na ktoré boli najčastejšie sťažnosti, spravuje a má v majetku mesto,“ reagoval na margo niektorých sťažností magistrát.

Foto: Ilustračné

Bola podľa vás zimná údržba v Košiciach dostatočná?

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM